Ny utgiver, nye spill

Lighthouse Interactive har akkurat kunngjort sin inntreden i spillmarkedet, og med seg har de det flotte eventyrspillet Keepsake og strategispillet Sun Age.

Lighthouse Interactive er en ny utgiver grunnlagt av en gruppe veteraner fra spillindustrien. De vil i starten fokusere primært på PC og det europeiske markedet, men i løpet av neste år planlegger de å gå over til å gi ut spill til alle plattformer, på verdensbasis. I løpet av de seks neste månedene har de fire titler klare til utgivelse, og de har nå kunngjort detaljene om de to første av disse.

Keepsake, fra Kanadiske Wicked Studios, følger ungpiken Lydia. Hun har fått plass på et magiske akademi hvor hun skal studere eldgamle magiske kunster. Den første skoledagen hennes blir imidlertid ikke helt som forventet; når hun kommer frem oppdager hun nemlig at akademiet er fullstendig forlatt. Sammen med en drage med høydeskrekk (som for anledningen har forvandlet seg til en ulv) må hun nå finne ut hva som har skjedd med de hundrevis av menneskene som er forsvunnet.

Keepsake kommer med varierte oppgaver, inkludert mekaniske og logiske nøtter, dialogbaserte gåter, oppgaver som går ut på utforsking og det å finne objekter (som nøkler og ingredienser til magiske drikker) og labyrinter. Den europeiske lanseringen er satt til 31. oktober, og vi håper Lighthouse Interactive klarer å ordne en ordentlig utgivelse i Skandinavia, noe flere andre små utgivere har slitt med i det siste.

Det andre spillet fra Lighthouse heter Sun Age, og skal etter planen lanseres tidlig neste år. Spillet utvikles av østerrikske Vertex 4, og ser ut til å være et klassisk 2D-basert sanntidsstrategispill. Handlingen foregår i en fjern og svært uhyggelig fremtid, hvor jordkloden er i ferd med å dø og en ondsinnet kult skaper kaos og anarki. Utviklerne lover tre spillbare raser, hver med sine egne enheter (som alle har to operasjonsmoduser), et avansert "supply"-system som bringer nye taktiske elementer inn i spillet og et omfattende system for å gi komplekse ordre til enhetene dine.

Mer informasjon kan du finne hos Lighthouse Interactive.

Siste fra forsiden