Nye Call of Duty trikser med oppløsningen på Xbox One

Ligger noen hakk bak PlayStation 4-utgaven, men bruker en spennende vri.

Kevin Spacey er ikke kjempeførnøyd.
Activision

I det som har blitt en slags tradisjon sjekkes det om det er PlayStation 4 og Xbox One-utgavene av spill som yter best. Ukens innslag er storhvalen Call of Duty: Advanced Warfare, og ikke overraskende er det PlayStation 4 som kommer best ut av det hele på papiret. Sonys stuekonsoll pøser ut en oppløsning på 1920x1080 hele tiden – Xbox One gjør noe litt annet.

«Hvor høy oppløsning, sa du?! Jeg hører deg ikke over skuddvekslingen!».

Ifølge Digital Foundry benytter Xbox One-utgaven av spillet seg av en dynamisk oppløsning som veksler et sted mellom 1360x1080 og 1920x1080. Når det er snakk om mer intense scener i enspillerdelen, kan Microsofts utgave gå ned noen hakk i oppløsning. I flerspillerdelen virker det derimot som om Xbox One-oppløsningen låses til 1360x1080, ifølge nettstedet.

Bedre bildefrekvens på Xbox One

Denne gangen trekker dog Xbox One det lengste strået når det kommer til bildeflyt. I enspillermodusen pumper maskinen ut 60 bilder i sekundet, mens PlayStation 4 snubler seg ned til mellom 50 0g 60, og til og med under det også, tidvis.

Call Of Duty: Advanced Warfare har fått god mottakelse så langt.

I fjor ble noen nettbrukere snurt da det ble klart at Xbox One-versjonen av Call of Duty: Ghosts hadde en oppløsning på 720p kontra PlayStation 4-utgavens 1080p. I år virker resultatet å være en god del bedre, og Digital Foundry hevder det er svært vanskelig å se forskjellen på de to utgavene, særlig i kampens hete.

Call of Duty: Advanced Warfare slippes tirsdag på Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360 og PlayStation 3 og Windows. En tidlig utgave, kalt Day 0 Edition, ble tilgjengelig mandag. Vi i Gamer.no jobber på spreng med å få ut en anmeldelse, og håper å ha den klar i morgen.

Historien gjentar seg om bare få uker.
Dragon Age: Inquisition får høyere oppløsning på PlayStation 4 »

Siste fra forsiden