Dragon Age: Inquisition får høyere oppløsning på PlayStation 4

Xbox One trekker det korteste strået denne gangen også.

Tørk dine tårer, Varric. Det går bra, skal du se. 900p er ikke SÅ ille.
EA

Etter et år med nye spill på Xbox One og PlayStation 4 har det opparbeidet seg et mønster når det kommer til ytelse. Selv om konsollene skal være jevngode på papiret, trekker PlayStation 4 ofte det lengste strået når det kommer til oppløsning.

Denne dragen har noen ekstra piksler på PlayStation 4.
EA

Også høstens rollespillgigant, Dragon Age: Inquisition, faller inn i dette mønsteret, med de samme tallene vi har sett om at og om at: PlayStation 4-utgaven skilter med 1080p, mens Xbox One-utgaven må nøye seg med 900p.

Offisielt uttaler BioWare seg i retning av at «sånn må det bare bli»:

– Vi makset ut det nåværende potensialet til begge plattformene, sier de i Twitter-meldingen der de også bekrefter oppløsningstallene.

Som vanlig får PC-utgaven mest sannsynlig slike begrensninger. Hva angår Xbox 360- og PlayStation 3-utgaven: Ingen vet, men det blir neppe noe ramaskrik ut av det. Spillet slippes for øvrig 20. november.

Ubisoft endte opp med lik oppløsning

Det er ikke som om BioWare er de eneste som sliter med å holde de to konsollutgavene like. I fjor høst endte både Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4 opp med å ha høyere oppløsning på PlayStation 4 enn på Xbox One. Andre spill som får litt bedre oppløsning på PlayStation 4 er Thief, Watch Dogs og Assassin's Creed IV: Black Flag.

Når det gjelder sistnevnte blir ståa litt annerledes i år. I forrige uke ble det rabalder da Ubisoft kunne fortelle at både Xbox One-utgaven og PlayStation 4-utgaven blir låst til 900p, atlså er de begge like gode. Problemet hadde nok mer med den opprinnelige formuleringen til Ubisoft, der sjefsprodusent Vincent Pontbriand hevdet at de låste begge utgavene til nettopp denne oppløsningen for å unngå «debatten og slikt». Ubisoft hevdet etterpå at ingen av utgavene ble nedjustert.

Etter alt å dømme blir Dragon Age: Inquisition litt annerledes enn seriens tidligere spill. Dragon Age: Inquisition blir mye større og variert enn forgjengerne sine, fortlate BioWare oss i høst »

Siste fra forsiden