Thief blir hakket hvassere på PlayStation 4 enn på Xbox One

– Du må ha veldig gode øyne for å se forskjellen, hevder utvikleren.

Thief ser litt skarpere ut på PlayStation 4 enn på Xbox One.
Square Enix

Når Thief kommer i butikkene 28. februar vil spillet ha en høyere oppløsning på PlayStation 4 enn på Xbox One. Mens Sonys nye konsoll pumper ut spillet i 1080p, begrenser Xbox One seg til en litt mer nøktern oppløsning på 900p. Begge versjonene skilter også med 30 bildeoppdateringer i sekundet. Dette melder Eurogamer.

Square Enix drar igang snikeserien igjen. .

Forskjellen i oppløsning skal ifølge Thiefs regissør, Nicolas Cantin, ikke være særlig merkbar.

– Du trenger veldig gode øyne for å se forskjellen, forteller Cantin til nettstedet, og understreker at Xbox One-utgaven er akkurat like bra som PlayStation 4-versjonen.

Dermed fortsetter Thief oppløsningstrenden fra de siste månedene, der Xbox One-spill er hakket mindre høyoppløselig enn sine PlayStation 4-ekvivalenter. Både Assassin's Creed IV: Black Flag, Call of Duty: Ghosts og Battlefield 4 har gjort dette tidligere.

Nylig varslet også Konami om at det kommende prologkapittlet Metal Gear Solid V: Ground Zeroes blir hvassest på PlayStation 4. Spillet får en oppløsning på 1080p på Sonys nyeste, mens Xbox One-versjonen er nede i 720p.I tillegg tweetet Metal Gear-skaper Hideo Kojima at PlayStation 4 får bedre effekter når det kommer til atmosfæresimulering, noe som vil gjøre at himmelen ser bedre ut.

Mye likt de gamle spillene

I januar tok vi en svipptur innom Thief for å se hva Square Enix har å by på når spillet kommer i handelen. Vår utsendte journalist meldte om at mye er likt den eldre serien, men tilpasset en mer moderne alder.

Det er noen nyvinninger i Thief.

– Ellers driver Garrett med klassiske tyveaktiviteter, og man føler seg virkelig som en tyv når man spiller Thief – en mestertyv som sådan. Muligheten til å velge hva som skal vises på skjermen til enhver tid hjelper langt på vei, og her kan hver og en være så uavhengig som de vil av diverse visuelle hjelpemidler. Thief tilbyr mye frihet til spilleren, og dette kan umulig være en dårlig ting, konkluderte Espen Jansen den gang.

Thief slippes til Windows, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One og PlayStation 4 28. februar.

Selv om de yter ulikt skal konsollene være jevnsterke.
Xbox One og PlayStation 4 er svært like på papiret >>

Siste fra forsiden