– PlayStation 4 og Xbox One er egentlig identiske

Kjent spillskaper med klar dom.

iStock/1911149, Microsoft, Sony

Etter at Microsoft og Sony kunngjorde sine nye spillkonsoller Xbox One og PlayStation 4 ble det ganske tidlig klart at maskinene ville ligne mye på hverandre maskinvaremessig.

Begge konsollene bruker for eksempel den nye åttekjerners Jaguar-prosessoren fra AMD, og begge er utstyrt med 8 GB minne. På grafikkfronten ligger PlayStation 4 ytelsesmessig litt foran, men Microsoft reduserte denne avstanden ved å øke frekvensen på grafikkprosessoren i Xbox One.

– Ingen reell forskjell

Spillskaperen John Carmack fra ID Software har tidligere uttalt at konsollene er «underlig like», og nå har også en annen kjent person fra spillindustrien kommet med uttalelser som videre underbygger denne oppfatningen.

Nettstedet Geek melder at den japanske spillutvikleren Sjinji Mikami, skaperen av den kjente Resident Evil-serien, nå har sagt at Xbox One og PlayStation 4 i praksis er identiske.

Mikami skal ha sagt i et intervju med spillmagasinet Edge at det er «ingen reell» forskjell mellom de to konsollene.

Trenger bare én til spillutvikling

Utvikleren har godt grunnlag for å uttale seg om saken, da han har jobbet med begge konsollene. Han har konkludert med at maskinene faktisk er så like at han kun trenger én av maskinene til å utvikle spill, og at disse da også automatisk vil fungere på den andre konsollen.

Det kan med andre ord bli vanskelig for forbrukerne å velge mellom konsollene. Om pris er en viktig faktor har imidlertid PlayStation 4 en liten fordel. Hos Prisguide ligger denne inne med en pris på 3490 kroner, mens Xbox One vil koste 3989 kroner.

Les også: Vi har testet PlayStation 4
Les også: Slik er Xbox One

Siste fra forsiden