Nye detaljer om Championship Manager 5

Sports Interactive har forlatt dem, men Championship Manager-serien er sterkere enn noensinne, skal vi tro Eidos. Nå har de gitt ut nye detaljer om det kommende Championship Manager 5.

Tidligere spill i serien har på mange måter vært avhengige av tilhengerne som kunne levere de store mengdene med informasjon som var nødvendige for den enorme spillerdatabasen. Dette er en taktikk Eidos har gått bort i fra. Nå har de nemlig hyret et byrå som heter Professional Football System (PFS) til å holde orden på spillerne.

PFS ble startet i 1999, og tjenestene deres har blitt brukt av klubber i Premier League, Serie A og La Liga, og en av klubbene som har benyttet seg av PFS i deres jakt på nye spillere er selveste Real Madrid. PFS holder nøye oppsyn med 50 ligaer fra hele verden, og spillerdatabasen deres inneholder detaljer som spillernes høyde, vekt, hvilken fot de favoriserer, og til og med om de er gift eller ikke.

Dessuten skal PFS bedømme spillere i en rekke kategorier, inkludert teknisk ferdighet (pasninger, skudd, etc.), fysiske ferdigheter (hastighet, styrke, osv), intelligens (posisjonering) og temperament. Dette sikrer at all informasjon om spillere i Championship Manager 5 vil være så nøyaktig som mulig. Naturligvis vil evnene og egenskapene til spillere fortsatt forandre seg med tiden, men utgangspunktet vil være den mest nøyaktige spillerdatabasen tilgjengelig, i følge Eidos.

I tillegg lover utviklerne i Beautiful Game Studios en ny og mer strømlinjeformet treningsdel, slik at du lett kan gi spillerne dine den treningen de behøver. Videre har lagt til flere muligheter i forhold til kamp-presentasjonen, som ellers vil minne mye om det vi så i forrige spill i serien. Nå har du imidlertid mulighet til å se en hel 90-minutters kamp om du skulle føle for det.

Her er de aller første skjermbildene:

Siste fra forsiden