Nye pirateventyr fra Akella

Skaperen av Sea Dogs og Pirates of the Caribbean jobber nå med den spirituelle etterfølgeren til Sea Dogs.

Husker du Sea Dogs 2? Dette svært lovende spillet ble etter hvert forvandlet til Pirates of the Caribbean, og med filmlisensen kom det også en rekke begrensninger de russiske utviklerne i Akella egentlig ikke hadde ønsket. Dessuten ble spillet sluppet før det var helt ferdig (utvilsomt for at utgiveren Bethesda skulle tjene mest mulig penger på lisensen), noe som resulterte i et spill som endte opp med å være langt fra så godt som det kunne ha vært.

Kort tid etter Pirates of the Caribbean ble lansert, kunngjorde Akella at de jobbet med et nytt Sea Dogs 2, som etter hvert fikk navnet Corsairs 2 og ble lansert på det russiske markedet. Nå videreutvikles dette spillet for vesten, og vi får oppleve det under navnet Age of Pirates. Den internasjonale versjonen har vært under utvikling siden mai i år.

Age of Pirates kommer med 16 koloniserte øyer, inkludert Jamaica, Puerto Rico, Tortuga, Guadeloupe, Martinique, Barbados og St.Kitts. Spillet er fullstendig åpent, og lar spilleren skape sin egen historie etter som han spiller. Det finnes ingen forhåndsskriptet historie eller begrensninger i forholt til plottet, og spilleren står fritt til å gjøre hva han vil. Naturligvis har han et mål, nemlig å erobre alle koloniene, men det er utallige måter å nå dette målet på og Akella lover at han vil kunne spille om og om igjen uten å oppleve de samme tingene.

Spillet kommer med en rekke forskjellige varer som spilleren kan handle med. Det skal også være mulig å delta i slavehandelen, men dette er noe Akella ikke er sikre på om vil bli med i alle versjonene av spillet. I tillegg vil det være mulig å kontrollere egne kolonier (etter at disse er erobret, selvfølgelig).

Age of Pirates vil ha forbedret kunstig intelligens som sikrer at sjøslagene vil bli utfordrende og spennende. I tillegg vil spillverdenen leve sitt eget liv uavhengig av spilleren. Det vil kun være mulig å eie fire skip samtidig (Akella mener at muligheten til å eie flere skip ville gjort spillet til et strategispill, noe de ikke ønsker), og spillet inneholder en rekke typer seilskip (som gallion, skonnert, fregatt og det fryktinngytende Man-o-War).

Spillet vil også inneholde flerspiller for opp til 16 spillere samtidig - dessverre får vi ikke muligheten til å spille kampanje med andre mennesker, men det vil være mulig å spille i fire mindre moder; "free for all" (egentlig vanlig "deathmatch"), "naval battle" (som er "team deathmatch"), "sink the convoy" (hvor et lag forsvarer en konvoi og det andre angriper) og "capture the fort" (hvor et lag forsvarer en festning, mens det andre angriper).

Akella har foreløpig ikke sikret seg en utgiver enda, men forteller at de har hatt samtaler med flere interesserte selskaper.

Siste fra forsiden