Nye PSP-kunngjøringer

Capcom forteller om kampspillet Darkstalkers Chronicle, Konami kunngjør førstepersons skytespillet Coded Arms, EA utvikler to nye sportsspill og Sony forteller hvilke PSP-spill de vil lansere i Europa i vår.

Capcom sitt Darkstalkers Chronicle: The Chaos Tower er et kampspill i 2D som allerede er ute i Japan, og som skal lanseres i USA samtidig med PSP-konsollen. Det er også temmelig sikkert at det kommer til Europa, sannsynligvis også her samtidig med lanseringen av konsollen. Spillet består egentlig av en samling av de fem forrige spillene i Darkstalkers-serien (kjent under navnet Vampire i Japan), men kommer også med eksklusivt innhold for PSP.

Spillet inneholder 18 monsterkarakterer, inkludert en varulv, en vampyr og en avskyelig snømann. Disse kan kjempe mot hverandre i 16 ulike moduser; "classic arcade", "training", "tower", "chronicle" og "network" (sistnevnte tar i bruk PSP-ens innebygde Wi-Fi-muligheter slik at to spillere kan kjempe mot hverandre i trådløst nettverk).

Konami kunngjorde i går at de planlegger å lansere et førstepersons skytespill som heter Coded Arms på PSP. Dette spillet lover fantastisk grafikk, heftig og rask action og en intens og unik historie. Spillet foregår i et forlatt "Virtual Reality"-system som opprinnelig ble utviklet som en kampsimulator som skulle forberede soldater på en mulig invasjon fra rommet. Under utviklingen ble det imidlertid oppdaget en stor feil i systemet, og hele prosjektet ble kansellert.

Etter kanselleringen fortsatte imidlertid programmet å utvikle seg selv, og ble til slutt en stor og brutal VR-verden befolket med virtuelle romvesener, farlige "bugs" og systemets egne sikkerhetsbotter. Du får kontroll over en hacker som må bryte deg inn i systemet, bruke over 30 våpen og oppgraderinger og kjempe deg gjennom fem ulike virtuelle verdener. I flerspillermodus kan opp til fire spillere kjempe mot hverandre over trådløst nettverk. Spillet skal lanseres i USA til sommeren, og vi gjetter på en europeisk lansering omtrent samtidig.

Electronic Arts har også kommet med en PSP-relatert kunngjøring. De forteller at i tillegg til de allerede eksisterende PSP-prosjektene, vil de lansere FIFA Football og MVP Baseball på Sony sitt system. Dermed jobber de totalt med seks ulike versjoner av kjente EA-spill til PSP-konsollen (andre titler inkluderer Tiger Woods, Need for Speed: Underground og NBA Street), og de forteller at alle disse blir spesielt designet med tanke på gamere på reisefot. EA har forøvrig et eget nettsted dedikert til PSP, som du finner ved å følge lenken nederst.

Når det gjelder Sony selv, har de kunngjort følgende titler for europeisk utgivelse denne våren: Ape Escape, Everybody's Golf, Fired Up, Football (midlertidig tittel), Formula One, MediEvil, Ridge Racer, WipEout Pure og World Rally Championship. I følge Sony-presidenten Ken Kutaragi håper Sony at den europeiske lanseringen av PSP vil finne sted i mars, men dette er ikke hundre prosent fastsatt enda.

Siste fra forsiden