Nye rollespill på vei

I løpet av den siste tiden har det dukket opp informasjon om en rekke nye rollespillprosjekter til PC, inkludert Baldurs Gate III og Neverwinter Nights II.

I forhold til de to allerede nevnte titlene vet vi egentlig veldig lite. Det som er kjent er at den amerikanske versjonen av PC Gamer reklamerer med at de vil ta en eksklusiv titt på disse to superetterfølgerne (som begge kommer fra Atari - det er etter alt å dømme ikke snakk om noen gjenoppliving av Interplay sitt Project Jefferson) i sitt neste nummer.

Vi må med andre ord vente litt til før vi får vite noen detaljer om disse spillene, men med mindre PC Gamer er helt på jordet vet vi i det minste at de kommer. En talsmann for Atari har sagt at det "kan være noe sant i PC Gamer sine uttalelser", men selskapet er åpenbart ikke helt klart til å kunngjøre noe akkurat nå.

Obsidian Entertainment (som består av en rekke veteraner fra rollespilleksperten Black Isle, og som jobber med Knights of the Old Republic II) har i en post på forumet sitt fortalt at de er i gang med et nytt prosjekt (som er signert av en for øyeblikket anonym utgiver), og at de vil kunngjøre nye detaljer snart. Spekuleringen er allerede i gang, og det blir spennende å se hva det neste prosjektet fra Obsidian blir.

THQ har akkurat kunngjort at de har inngått en publiseringsavtale med Iron Lore Entertainment om et actionrollespill for PC. Spillet skal etter planen komme på markedet sent i 2005, og utviklingen ledes av Brian Sullivan, som var med å skape Age of Empires-serien. THQ forteller at rollespillsjangeren er et strategisk satsningsområde for dem, da de i fremtiden vil satse stadig mer aggressivt i PC-markedet. Ytterligere detaljer om dette spillprosjektet vil bli kunngjort mot slutten av året.

Burut har akkurat fortalt at de jobber med en etterfølger til Goldenland, et 2D-rollespill som ikke har fått særlig mye oppmerksomhet i vesten. Toeren vil komme med en ikke-lineær historie, nye karakterklasser, et nytt taktisk kampsystem, ødeleggbare omgivelser og en DirectX 9-basert grafikkmotor.

Til sist kan vi fortelle at GMX Media har signert en avtale som gir dem utgivelsesrettighetene til Prince of Qin-etterfølgeren The Seal of Evil. Dette er et actionrollespill i stil med Diablo, hvor handlingen foregår i en mytisk versjon av det eldgamle Kina. For mer informasjon om dette spillet (samt en serie skjermbilder) kan du besøke produktsiden hos GMX Media.

Siste fra forsiden