Nye strategispill fra gamle mestere

To nyheter fra Matrix Games

Strategiekspertene SSG og Gary Grigsby er tilbake med to nye prosjekter.

Den amerikanske strategiutgiveren Matrix Games har kunngjort to nye spill, begge fra svært erfarne utviklere. Det første er Kharkov: Disaster on the Donets, fra SSG (kjent for Decisive Battles-serien sin).

Mye nytt fra østfronten.

Kharkov: Disaster on the Donets er et turbasert strategispill hvor handlingen er lagt til østfronten under andre verdenskrig. Sovjeterne har fått tyskerne på bakbeina, men nå møter de den tyske eliten, som ikke har planer om å gi seg uten hard kamp.

Spillet kombinerer kamp på regiment- og battaljon-nivå, og som tidligere SSG-spill skal det levere en svært dyp kampsimulasjon, hvor spillerne må ta hensyn til mange ulike elementer. Dessuten skrytes det av et dypt og forbedret forsyningssystem.

Det andre nye krigsspillet fra Matrix kommer fra Gary Grigsby og 2 by 3 Games (blant annet kjent for World at War). Spillet heter War Between the States, og her droppes andre verdenskrig til fordel for den amerikanske borgerkrigen.

Nord mot sør.

Dette er et turbasert storstrategispill der du får kontroll over en av de stridende partene og hvor målet er å vinne krigen. Her skrytes av historisk nøyaktighet, et realistisk gameplay og et brukergrensesnitt som skal være lett å bruke.

Underveis må du sørge for å utnevne de beste lederne for de riktige jobbene, mestre taktikker som å bruke kavaleri som speidere og oppnå overlegenhet på havet samtidig som du holder motstanderens styrker i sjakk på landjorden.

Ingen av de to spillene har fått noen utgivelsesdatoer enda. I Norge blir de etter alt å dømme kun tilgjengelige via postordre (direkte fra Matrix Games), men vi skal selvsagt ikke utelukke at de dukker opp i butikkene slik som andre spill fra disse utviklerne har gjort.

Siste fra forsiden