Tony Hawk's Pro Skate 1+2

Nye Tony Hawk's Pro Skater endrer navnet på «mute grab» i hyllest til triksets døve skaper

– Han fortjener den anerkjennelsen.

Activision

De to første Tony Hawk's Pro Skater-spillene er i ferd med å pusses opp, og utvalgte fans får snart hive seg ut i en demo for prosjektet. Der vil de oppdage at et av skateverdenens klassiske triks – mute grab – har fått nytt navn.

Hyllest til skaperen

Tony Hawk's Pro Skater 1+2.
Activision

Nyheten kommer fra Tony Hawk selv, i et lengre innlegg på hans Instagram-side. Der forklarer han at navnet mute grab ble til på grunn av en naiv misforståelse om triksets skaper – Chris Weddle.

– Chris var den første som gjorde trikset, så det burde bli oppkalt etter ham. De [andre skaterne] omtalte ham som den stille, stumme (mute på engelsk, journ.anm) fyren, så det ble kjent som mute air og i vår naive ungdom gikk vi alle med på det, forklarer Hawk.

Weddle er imidlertid døv, ikke stum, og med tiden har det blitt kjent at han gjerne skulle gitt trikset et annet navn om han fikk velge selv. Etter litt diskusjon ble Hawk og Weddle til slutt enige om å innføre endringen i forbindelse med den kommende spilloppussingen. Navnet blir The Weddle grab.

– Det kommer til å bli vanskelig å kutte ut vanen med å bruke det gamle navnet, men jeg synes Chris fortjener anerkjennelsen. [...] Jeg fortalte Chris om endringen nylig og han svarte at han var kjempefornøyd, meddeler Hawk på Instagram.

Tony Hawk's Pro Skater 1+2 slippes 4. september, på PC, PlayStation 4 og Xbox One.

EA skal endelig lage nytt Skate-spill.
Arbeidet er i gang »

Siste fra forsiden