Nye Virtual Console-spill i morgen

I morgen kommer klassikere som Gunstar Heroes og Solomon's Key til Virtual Console-tjenesten for Wii.

Ved å gjøre det enkelt å emulere spill til eldre plattformer, som NES og Sega Mega Drive, har Nintendo skaffet seg en hel skattkiste med gamle klassikere som de kan lansere over Virtual Console-systemet til Wii. I morgen økes utvalget med åtte nye titler, og her finner vi mye snadder.

Dr. Robotnik's Mean Bean Machine

Først og fremst har vi Mega Drive-spillet Gunstar Heroes, fra kultutvikleren Treasure. Dette er et sideskrollende actionspill som minner om Contra og Metal Slug-spillene, og her får vi nøyaktige kontroller, et innovativt våpensystem og massevis av herlig gameplay.

NES-versjonen av hjernetrimspillet Solomon's Key er også vel verd en titt. Her får vi intelligente utfordringer og et velpolert gameplay, men vær oppmerksom på at det regnes som et av de vanskeligste spillene plattformen hadde å by på.

Mega Drive-spillet Columns var Segas svar på Tetris (Nintendo hadde de eksklusive rettighetene til å lage konsollspill basert på dette klassiske spillkonseptet), og selv om det ikke var helt i samme klasse, er det et hyggelig action/hjernetrimspill.

Dr. Robotnik's Mean Bean Machine (også dette til Mega Drive) er også verd en titt for de som liker denne typen hjernetrimspill. Dette er en modifisert versjon av klassiske Puyo Puyo, og som originalspillet er det temmelig heftig om du spiller mot en venn (da dine prestasjoner får direkte konsekvenser for motstanderen).

Ellers får vi NES-spillene Urban Champion og Pinball, Mega Drive-spillet Ristar og Turbografx-spillet Alien Crush. Dermed skulle helgen være sikret om du er i det nostalgiske hjørnet, eller bare har lyst til å finne ut hvorfor spill som Gunstar Heroes har så mange tilhengere godt over ti år etter lansering.

Siste fra forsiden