Nytt bybyggerspill fra Monte Cristo

I City Life må du blant annet ta hensyn til klasseforskjeller hos innbyggerne dine. Her er info og en video fra spillet.

I City Life, fra franske Monte Cristo, får du muligheten til å lage din egen drømmeby. Som i andre spill i sjangeren (hovedsakelig Sim City-serien) må du sørge for at livskvaliteten til innbyggerne dine er høy, at trafikken går (og ikke står), at luften er relativt fri for forurensning og at byen din hele tiden utvides samtidig som de bedriftene som velger å etablere seg der blir vellykkede.

En spennende detalj er at innbyggerne i byen din tilhører seks ulike urbane kulturer (eller klasser), som hver har sine egne unike behov og ønsker. Noen av disse går godt sammen, mens andre misliker hverandre. Rike liker for eksempel handelsfolk, men liker ikke lavtlønnede arbeidere særlig godt. Like barn leker best, heter det, og skal byen din fortsette å vokse er klasseforskjeller en ting du må ta hensyn til.

Ellers loves vi 300 unike bygninger, 45 oppdrag, sesonger og dag/natt-sykluser og grafikk i full 3D. Detaljnivået ser kanskje ikke fryktelig imponerende ut på nært hold, men med tanke på at du kan zoome kameraet så langt ut at byen nesten ser ut som et satellittbilde, er det ikke helt uforståelig at enkelte detaljer må ofres.

For å ta en titt på spillet kan du laste ned en 40 MB-stor video herfra:

Siste fra forsiden