Nytt Call of Duty på seks formater

Activision med nye detaljer

Call of Duty 5 blir gitt ut bredt, og ryktene vil ha det til at vi skal tilbake til andre verdenskrig.

Etter å ha presentert et rekordår torsdag, med et overskudd på 1,75 milliarder kroner i forrige finansår, fortalte utgiver Activision bittelitt om det neste Call of Duty.

– Vi vil ta intensiteten fra Call of Duty: Modern Warfare til et helt nytt militærscenario for å engasjere den enorme brukermassen vi har fått til serien, sier Activisions Mike Griffith ifølge Gamespot.

Griffith kunne også fortelle at Call of Duty 4 så langt har solgt i sju millioner eksemplarer.

I tillegg til å bli gitt ut på Xbox 360, Playstation 3, PC og DS, vil det neste Call of Duty også komme ut på Wii og Playstation 2. Ryktene vil ha det til at man skal tilbake til andre verdenskrig, men det vil ikke Activision bekrefte.

Utgiveren fortalte heller ikke om det er Infinity Ward ( Call of Duty 1, 2 og 4) eller Treyarch (Call of Duty 3 og Spider-Man 3) som skal utvikle det nye spillet.

Det som imidlertid synes klart er at Call of Duty 5 vil komme ut innen finansåret 2009 er omme, siden Activision har kommet med et nytt spill i serien hvert fjerde kvartal siden 2003. Finansåret 2009 løper ut mars neste år.

Det ble også bekreftet at det neste James Bond-spillet vil kjøre på samme spillmotor som Call of Duty 4. Prosjektet utviles av nevnte Treyarch, og spillet kommer til høsten. Utgivelsen vil trolig sammenfalle med den neste Bond-filmen, The Quantum of Solace.

Siste fra forsiden