Nytt Cannon Fodder på vei

Codemasters har fortalt at Amigaklassikeren Cannon Fodder får en nyversjon på PSP.

I dag er det kanskje vanskelig å forstå, men da skytespillet Cannon Fodder kom på markedet tidlig på nittitallet, møtte det store protester, blant annet fra britiske krigsveteraner. Spillet åpnet med et bilde av en kornvalmue og den berømte "krig har aldri vært så morsomt før"-sangen (alle "skuespillerne" er fra Sensible Software), og var spekket med mørk og ironisk humor.

Cannon Fodder på PSP

Cannon Fodder er et taktisk skytespill der handlingen sees ovenfra. Spilleren kontrollerer en gruppe soldater (kanonføde) som må kjempe seg gjennom fiendtlig territorium. Soldatene rekrutteres fra en lang kø, og etter hvert som de dør, dukker det opp små, hvite kors i bakgrunnen mens køen langsomt krymper.

I dagens marked har Cannon Fodder allerede blitt populært på mobiltelefoner, og nå tar det steget opp til håndholdte konsoller. Codemasters har nemlig kunngjort en ny versjon av spillet for PSP, og Codemasters forteller at vi får en oppdatert versjon av gameplayet i originalen, med rask, strategisk action og seriens kjente humor.

Dessuten får vi en rekke nye funksjoner, slik som muligheten til å kalle inn luftstøtte og utføre radarobservasjoner. Nye våpen får vi også, som flammekastere og snikskytterrifler. Spillet kommer dessuten med trådløs flerspiller, i form av "deathmatch" for opp til fire spillere og kooperative scenarier. Cannon Fodder for PSP skal etter planen lanseres til våren neste år.

Siste fra forsiden