Nytt Close Combat-spill til vinteren

Er du en av de som synes Close Combat-serien er noe av det heftigste innen strategisjangeren? Da kan du glede deg til vinteren.

Matrix Games har kunngjort at de har skaffet seg lisensen til å lage Close Combat-spill, gjennom en avtale med Destineer (som eier rettighetene til Close Combat-franchisen). Det første spillet i den nye serien blir Cross of Iron, som utvikles av CSO Simtek, et selskap som blant annet lager simulatorer for det amerikanske forsvaret. Cross of Iron er basert på Close Combat 3.

Close Combat: Cross of Iron foregår på østfronten. Spillet skal være mye mer nøyaktig enn Close Combat 3 i forhold til våpenarsenal, og det kommer i tillegg med et helt nytt brukergrensesnitt. Dessuten vil spillet selges sammen med noe som heter Close Combat Battle HQ, som gjør det enkelt å spille mot andre over nettet.

Matrix forteller at Close Combat-spillene er ulike omtrent alt annet på markedet, og at de ikke er tradisjonelle sanntidsstrategispill. I stedet beskriver de Close Combat som en taktisk simulator som bruker psykologiske modeller for å gi et nøyaktig bilde av hvordan mennene dine oppfører seg i krigssituasjoner.

Cross of Iron kommer med forbedret kunstig intelligens, og dette skal blant annet føre til at kommandører blir enda viktigere enn tidligere, samtidig som problemområder som stifinning har blitt rettet ut. Mer informasjon om Close Combat: Cross of Iron finner du i et intervju på nettstedet Gamespot. Spillet skal lanseres til vinteren.

Siste fra forsiden