Nytt liv for klassiske Archon

Strategiklassiker født på ny

Det fabelaktige strategispillet Archon kommer i en ny utgave senere i år.

Åttitallsklassikeren Archon ble skapt i 1983, og er et strategisk brettspill der kampene avgjøres ved hjelp av reflekser, taktikk og spilleregenskaper.

Archon på Commodore 64.

Handlingen foregår på et sjakkbrett hvor hver side får en hær (som fabeldyr og magikere), og når to enheter kommer i kamp må du selv sørge for at din representant stikker av med seieren.

Nå har React Games signert en avtale som gir dem rett til å utvikle et nytt Archon-spill for flere plattformer. I følge spillets nettsted vil presentasjon og brukergrensesnitt moderniseres, men det originale gameplayet vil være intakt.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse for oss. Etter å ha jobbet for å få mulighet til å lage en nyversjon av Archon i flere år, har vi endelig oppnådd det, sier Chad Lee fra React Games.

Han fortsetter:

– Med sin perfekte kombinasjon av action og strategi, er dette en tittel som vil appellere til både nostalgiske gamere og nykommere.

Jon Freeman, en av de originale skaperne av Archon, er også fornøyd med utviklingen:

– Archon-tilhengerne har måttet vente alt for lenge for å spille et av favorittspillene deres på en moderne plattform, men denne gangen tror vi at ønsket deres endelig blir oppfylt. Vi gleder oss til å se Archons tilbakekomst.

For cirka to år siden kunngjorde britiske Mercury Games at de hadde sikret seg rettighetene til å lage et nytt Archon-spill, men dette prosjektet hørte vi aldri noe mer om. Mercury Games skal ha blitt nedlagt i fjor høst.

Siste fra forsiden