Nytt Lovecraft-spill annonsert

Årets mørketid kan bli ekstra nervepirrende med PC-spillet Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder.

Hvis du likte historien i Call of Cthulhu: Dark Corners of The Earth, har vi en god nyhet til deg. Tyrkiske Zoetrope Interactive jobber nemlig med et nytt eventyrspill basert på skrekkforfatter H.P. Lovecrafts verker.

Et passende skummelt skjermbilde fra Darkness Within.

Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder er et mørkt pek-og-klikk-spill som vil bli gitt ut på PC denne høsten. Det blir kanskje ikke like actionorientert som Call of Cthulhu, men utvikleren lover en neglebitende opplevelse for oss spillere.

– Med Darkness Within vil spillere oppleve en nifs og forstyrret del av den menneskelige psyken. Her må man utforske mareritt, det okkulte og skremmende psykologiske verdener. Spillet er fylt med skrekkelige høydepunkter og en spennende historie i kjent Lovecraft-stil, sier president i Zoetrope, Galip Kartoglu, i en pressemelding.

Politimann

Du vil spille som politietterforsker Howard E. Loreid i Darkness Within, og han får i oppgave å løse mordet på Clark Field. Mordofferet var en rik mann med en forkjærlighet for det okkulte. Loath Nolder, en mystisk men respektert privatetterforsker, havner raskt øverst på mistenktlista.

Ingen vet med sikkerhet hvorfor Nolder på merkelig vis droppet den siste saken han hadde for fem år siden, men ryktene vil ha det til at han har besøkt flere eksotiske steder rundt i verden. Nå har Nolder tatt opp saken sin igjen, men er samtidig din hovedmistenkte i mordet på Field.

Dette er en komplisert sak, men den blir raskt enda tyngre enn forventet å takle. Psyken til din karakter blir nemlig utsatt for rare og grusomme ting tidlig i etterforskningen. Du begynner å få skrekkelige mareritt, og opplever samtidig flere paranormal hendelser. Oppdraget med å finne Nolder blir dermed en kamp mot ditt eget sinn.

– Dette er virkelig et spill som vil sende frysninger opp etter ryggraden din. Folk elsker et skikkelig mysterium og pulserende psykologiske thrillere. Darkness Within er en fantastisk kombinasjon av begge disse elementene. Spillere bør passe på at lyset er på mens de spiller, sier Steve Wall hos utgiver Lighthouse Interactive.

Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder forventes altså å komme i salg høsten 2007.

Siste fra forsiden