Nytt Might & Magic-spill

Rollespillekspertene i Arkane Studios jobber med et nytt spill basert på Might & Magic-verdenen. Spillet benytter seg av Valve sin Source-motor.

Ubisoft kom i går med en kort kunngjøring av Dark Messiah of Might & Magic, et nytt spill hvor handlingen er satt til det populære spilluniverset skapt av Jon Van Caneghem og New World Computing. Spillet skal være et førstepersons actionspill, som benytter seg av en forbedret versjon av Source-motoren til Valve.

Ubisoft forteller at Dark Messiah er det første fantasybaserte actionspillet som benytter seg av et komplett førstepersons kampsystem, uten at vi helt forstår hva de mener med det. Spillet vil i alle fall tilby avansert kunstig intelligens, realistisk fysikk og shader-basert grafikkrendring. Lanseringen er satt til sommeren neste år, og spillet vil første gang bli demonstrert på Games Convention i Tyskland den 17. august i år.

Denne kunngjøringen har allerede skapt reaksjoner i rollespillmiljøet, hvor mange hadde håpet å se et nytt Might & Magic-rollespill. Det at Ubisoft benytter seg av en kjent rollespillutvikler for å lage det de beskriver som et actionspill ser i alle fall ikke ut til å være et godt tegn i forhold til eventuelle nye rollespill i serien. Nå skal det imidlertid sies at det går rykter om at Dark Messiah er mer rollespillaktig enn den korte kunngjøringen gir inntrykk av, og vi får forhåpentligvis vite mer når spillet blir vist senere denne måneden.

Et annet spørsmål vi ikke har svar på er om Arkane har droppet arbeidet på den lovede etterfølgeren til rollespillet Arx Fatalis til fordel for arbeidet på Dark Messiah. Den franske utvikleren er relativt liten, og det er tvilsomt at de har kapasitet til å jobbe med to spill samtidig. Det er mulig at en mangel på interesserte utgivere har tvunget Arkane til å legge Arx Fatalis 2 på hyllen for en stund.

Siste fra forsiden