Nytt mysterium for Sherlock Holmes

Frogwares jobber med et nytt Sherlock Holmes-spill, som etter alt å dømme blir mye dystrere enn The Silver Earring.

Det franske selskapet Frogwares har til nå laget to spill om mesterdetektiven Sherlock Holmes (nemlig Mystery of the Mummy og The Silver Earring). For øyeblikket er de i full gang med eventyrspillet 80 Days, som er en fri gjenfortelling av Jules Verne-klassikeren Jorden rundt på 80 dager, men i følge rapporter fra fransk spillmedia jobber de også med et nytt Sherlock Holmes-spill.

Sherlock Holmes: The Awaken skal etter planen lanseres i oktober neste år. I motsetning til forgjengerne vil det, som 80 Days, benytte seg av 3D-grafikk. En litt spennende detalj er at flere av de logiske nøttene vi får servert vil benytte seg av spillets simulering av både lys og fysikk. Du må blant annet lyse opp mørke steder med fakler for å se skjulte ting og bruke spillmiljøet til din fordel for å nå områder hvor du ellers ikke ville kunne komme til.

Ellers loves vi flott grafikk, en gripende historie og en "uventet" avslutning. Skal vi dømme etter konseptbildene som er blitt lansert til nå kommer dette spillet med en langt mørkere stemning enn det forrige Sherlock Holmes-spillet, og stemningen ser ut til å minne litt om den vi finner i det flotte eventyrspillet Still Life, fra Microids.

Det ser ut til at Focus Home Interactive vil ta seg av utgivelsen av spillet i de franske territoriene. Det gjenstår å se om Digital Jesters (som gav ut The Silver Earring) kommer til å stå for utgivelsen i andre deler av verden, men med tanke på at de nylig fjernet all informasjon om The Silver Earring fra nettstedet deres, kan det se ut som de ikke planlegger å gi ut flere Sherlock Holmes-spill.

Siste fra forsiden