Nytt om Armed Assault

Bohemia Interactive har gitt oss litt mer informasjon om Armed Assault – et realistisk krigsspill som utvikles av studioet som stod bak klassikeren Operation Flashpoint.

Armed Assault utvikles med en helt ny spillmotor, og lover et moderne krigsmiljø hvor spilleren får total frihet i komplekse, sømløse omgivelser på over 200 kvadratkilometer. Teknologien som ligger bak benyttes i følge Bohemia til å trene soldater i det amerikanske og det australske forsvaret. Siste nytt er at Viktor Bocan, som jobbet med oppdragene i Operation Flashpoint og tilleggspakken Resistance, nå er tilbake i arbeid.

- Vårt mål er nok en gang å levere den ultimate militærsimulatoren for PC, med forbedret gameplay fra vårt debutspill Operation Flashpoint, forteller Marek Spanel, medeier og direktør i Bohemia Interactive i en oppdatering på hjemmesiden til studioet. Han legger til at de er fornøyd med å endelig kunne jobbe på PC igjen, og vil jobbe hardt for å ikke skuffe sine trofaste tilhengere.

Bohemia har også litt ny spillinfo å komme med. I Armed Assault vil slagmarkene bli større enn noengang. Landmassen sies å være like stor som alle øyene fra Operation Flashpoint og tilleggspakken Resistance til sammen. Et stort antall farkoster for land og luft vil være tilgjenglig, slik at det er enklere å transportere seg i posisjon rundt på brettet. Antall objekter på brettet er også fordoblet i forhold til tidligere. Sammen med et omsluttende dyreliv, håper Bohemia disse forbedringene gir en mer livlig atmosfære. Byene i hvert brett inneholder bygninger som kan brukes aktivt.

Det fortelles at vi kan vente oss kampintelligente fiender, som vil gjøre alt for å utmanøvrere deg i felten. Du er også nødt til å tenke på andre enn deg selv, ettersom du er en del av en større gruppe soldater. Den nye kampanjedelen inneholder en ny historie, som baserer seg på virkelige hendelser, militære strategier og politiske prinsipper.

Spillet vil støtte innhold skapt av spillmiljøet, og kommer i tillegg med et innebygd redigeringsverktløy som lar deg lage dine egne oppdrag. Over nettet kan over 60 personer møtes til dyst i en omfattende flerspillerdel (med støtte for at folk logge på spill som allerede er i gang). En rekke moduser har aldri før blitt brukt i et spill. Flerspillerdelen inkluderer også en samarbeidsmodus, som utviklerne foreløpig ikke har gitt noen utdypende detaljer om.

Utviklerne har ikke funnet noen utgiver enda, men vil vise frem en demo til et utvalg selskaper neste uke. De har også planer om å gi ut en offisiell trailer om ikke veldig lenge. De håper å kunne gi ut spillet på markedet i løpet av første halvår 2006. Flere rykende ferske skjermbilder finnes i vårt bildegalleri. En mer utfyllende liste over nyheter i Armed Assault kan beskues hos Bohemia Interactive.

Siste fra forsiden