Nytt om Colin McRae: Dirt

Codemasters har fortalt litt om den nye motoren som kjører det neste rallyspillet deres, Colin McRae: Dirt.

Colin McRae har riktignok bare hatt en liten gjesterolle i årets WRC-sesong, men den sympatiske skotten er fortsatt en av rallysportens mest populære personligheter. Britiske Codemasters jobber som kjent med et nytt spill i Colin McRae Rally-serien, og nå har de fortalt litt om motoren som styrer det hele.

Motoren heter Neon, og er bygd opp for grunnen av for den neste konsollgenerasjonen og PC. Codemasters forteller at alt av kode og innhold i Colin McRae: Dirt er nytt, og at det ikke er noe igjen av teknologien fra tidligere spill. Neon tillater utviklerne å oppnå et svært høyt detaljnivå, både i forhold til biler og landskap.

Neon bruker også et fysikksystem som blant annet modellerer hvordan luften beveger seg. Alt fra eksosrøyk, trær, busker, flagg, regn og selve kjøretøyene påvirkes av vinden, og når en bil kjører forbi vil luftstrømmen påvirke omgivelsene på en realistisk måte.

Skademodellen skal også være mye mer avansert enn tidligere, og vi får se glass knuse, metall som bøyes og trær som brekker eller bøyes i kollisjonene. Om krasjet er alvorlig nok vil til og med bilen kunne brette seg rundt trær og stolper.

Colin McRae Rally: Dirt kommer med 40 lisensierte biler i 12 ulike klasser, og kommer til PS3, Xbox 360 og PC. Mer informasjon om spillet finner du hos Codemasters. Dessuten kan du jo ta en titt på de nye skjermbildene Codemasters har gitt ut.

Siste fra forsiden