Nytt om Half-Life 2

Fase 4 av forhåndsnedlastningen har startet, de første omtalene er på vei, og Valve har kunngjort at det skal lanseres flere ulike versjoner av spillet.

Fase 4 av forhåndsnedlastningen av Half-Life 2 er i gang, og nå er det mesteparten av Counter-Strike: Source som er gjort klar for nedlasting. Valve har forøvrig bekreftet at Counter-Strike: Source blir den eneste formen for flerspiller som kommer med spillet i butikkene, noe som betyr at det i utgangspunktet ikke vil være mulig å spille "capture the flag" og slike moduser. Med tanke på at det allerede er flere modifikasjoner på vei burde ikke dette være noe stort problem for kjøpere som ikke har interesse av gameplayet i Counter-Strike.

I tillegg er det nå klart at flere utenlandske PC-blad vil komme med omtaler av spillet. Dette gjelder den amerikanske og britiske versjonen av PC Gamer, samt britiske PC Zone, og er nok et tegn på at spillet snart bør være i salg. Det er imidlertid enda ikke klart hva som skjer mellom Valve og Vivendi, som har hatt en del uenigheter i det siste, og det er faktisk mulig for Vivendi å holde spillet igjen i hele seks måneder for å presse Valve til å gi etter for kravene deres. For mer informasjon om denne disputten kan du lese Gamer.no sin artikkel.

I USA kommer det to versjoner av Half-Life 2 i butikkene. "Standard Edition" inneholder Half-Life 2 og Counter-Strike: Source, og kommer på seks CD-plater. Denne kommer med tre ulike boksbilder (Gordon, Alyx og G-Man), men innholdet er det samme uansett hvilken boks du kjøper. I tillegg kommer "Collectors Edition", som inneholder det overnevnte, samt Half-Life 1: Source, en T-skjorte og en Prima strategibok. Denne selges kun på DVD.

De som velger å kjøpe spillet over Steam kan velge mellom tre ulike versjoner (såfremt Vivendi ikke får overtalt Valve til å droppe Steam-lanseringen av spillet); Bronze, Silver og Gold. Bronze-versjonen kommer med Half-Life 2 og Counter-Strike: Source. Silver inneholder dette, samt Half-Life 1: Source, Day of Defeat: Source og alt annet Valve har produsert til nå.

Kjøper du Gold-versjonen får du alt dette, pluss en komplett Prima-strategiguide, tre plakater, en hatt, et postkort, klistremerker, soundtrack-CD og sjansen til å vinne en tur til Valve sitt hovedkvarter. Om denne versjonen blir tilgjengelig i Europa vet vi ikke (Gold-effektene kan neppe distribueres over nettet).

Til sist kan vi nevne at nettstedet HL2-Fallout hevder at Valve vil lansere fullversjonen av Counter-Strike over Steam i løpet av neste uke. Dette skulle gjøre ventetiden lettere for de som har forhåndsbestilt spillet fra Valve.

Siste fra forsiden