Nytt om Haze

Skytespillet Haze virker svært spennende, og Firingsquad har gravd frem noen nyheter om spillet.

Nettstedet Firingsquad har kommet med en liten oppdatering om Haze, det kommende skytespillet fra skaperne av Timesplitters og Second Sight, Free Radical Design. Informasjonen deres stammer fra det nyeste nummeret av det amerikanske bladet PSM.

Pene omgivelser i Haze

Haze ble opprinnelig kunngjort for ett år siden, men siden den tiden har det vært stille rundt tittelen. I følge Firingsquad-artikkelen er grunnen til dette at spillet har gjennomgått noen forandringer siden sist. Opprinnelig var det for eksempel meningen at spilleren skulle få kommandere en gruppe soldater, men nå styres disse av datamaskinen.

Ellers fortelles det at Haze ikke kommer til å ha noen lastetider, og at det heller ikke vil ha noen filmsekvenser. I stedet vil historien fortelles som i Half-Life 2, hvor du hele tiden har kontroll over spillfigurens bevegelser. Firingsquad forteller også at spillets kooperative modus vil ha støtte for opp til fire spillere.

Kommersiell krigføring i fremtiden

Haze kommer til PS3, Xbox 360 og PC, og tidligere har vi blitt fortalt at det foregår tjue år inn i fremtiden, i en tid der regjeringene har begynt å la multinasjonale selskaper ta over militære operasjoner. Du spiller Jake Carpenter, som nylig har vervet deg for hæren til Mantel Corporation, verdens desidert mektigste selskap.

Ditt første oppdrag foregår i Sør Amerika, hvor Mantel kjemper mot en opprørergruppe som kalles The Promise Hand. Ting begynner bra, men etter hvert blir det klart at mye ikke er helt som det burde være. I forhold til selve spillet, loves vi flott grafikk, intelligente motstandere og realistisk fysikk. Vi får kjempe både til fots og ved hjelp av ulike kjøretøyer, og det hele foregår i store uteområder.

Ubisoft har også sneket ut litt informasjon om spillet i det siste, gjennom det falske nettstedet til Mantel Corporation. Her finner du blant annet informasjon om Nectar, et stoff som gjør soldatene mer konsentrert samtidig som det hjelper kroppen å komme seg etter fysisk aktivitet. Nectar vil i følge Firingsquad-artikkelen spille en viktig rolle i Haze.

Det fortelles også at Mantel vil kunngjøre en ny kampdrakt 10. mai, noe som forhåpentligvis betyr at vi snart får enda mer informasjon om dette spillet.

Siste fra forsiden