Nytt om Sparta: Ancient Wars

Her er mer informasjon om dette strategispillet, som lover episke slag, avansert fysikk og nyskapende detaljer.

Sparta: Ancient Wars er under utvikling hos et tysk studio under ledelse av Torsten Hess, som blant annet har jobbet mye med Settlers-serien. Som navnet tilsier foregår Sparta: Ancient Wars i det antikke Hellas, hvor bystater som Sparta og Athen stadig kjempet mot hverandre. Spillet foregår over 30 varierte oppdrag og tre kampanjer, hvor handlingen sees fra tre ulike synsvinkler.

På samme måte som Age of Empires III lover Sparta: Ancient Wars å tilby realistisk fysikk, noe som får konsekvenser både for gameplayet og grafikken. Utviklerne skryter blant annet av bygninger som faller sammen på en troverdig måte, mennesker som slenges bortover etter eksplosjoner eller nærkontakt med krigselefanter og blader som blåses bortover bakken av vinden.

En spennende detalj har med hvordan transport av enheter foregår. Det er nemlig slik at alle enhetene som transporteres på, for eksempel, et skip, er fullstendig synlige og har mulighet til å påvirke måten dette skipet oppfører seg på. Transporterer du en gruppe arbeidere, vil de kunne ta i et tak med årene og sørge for at skipet går raskere. Transporterer du bueskyttere vil de kunne angripe fiender som kommer for nærme, og laster du katapulter ombord blir skipene dine dødelige angrepsvåpen.

Sparta: Ancient Warrs skal etter planen lanseres til neste år, på DVD. Utviklerne har ikke sikret seg en utgivelsesavtale enda, men den nyeste pressemeldingen forteller at de er i samtaler med flere interesserte utgivere. Her er de første bildene fra spillet:

Siste fra forsiden