Nytt om The Settlers: Rise of an Empire

Det neste Settlers-spillet har nå fått undertittelen Rise of an Empire. Her er ny informasjon.

Ubisoft har i dag kunngjort at det sjette PC-spillet i Settlers-serien, The Settlers: Rise of an Empire, skal lanseres i september. I tillegg har de fortalt mye nytt om spillet, som går bort fra sanntidsstrategigameplayet vi fant i det femte Settlers-spillet, Heritage of Kings.

Et tettbebygd strøk

The Settlers: Rise of an Empire beskrives som et bybyggerspill der hver nybygger har sin daglige rutine, og er i stand til å utføre en rekke ulike handlinger som spilleren til en hver tid kan observere. Ubisoft lover en livlig spillverden hvor nybyggerne samhandler med hverandre på naturlige måter, og hvor hver enkelt person har sine egne behov og ønsker.

For første gang i seriens historie vil det også dukke opp kvinnelige nybyggere, og menn og kvinner kan forelske seg i hverandre og gifte seg. Ved å leie inn reisende underholdere og organisere markeder kan spillerne leke Kirsten Giftekniv og gjøre det lettere for mannlige og kvinnelige nybyggere å bli kjent med hverandre.

Avansert økonomimodell

I bunnen for det hele ligger en avansert økonomimodell basert på ressurser og varer produsert av nybyggerne dine. For at middelalderbyen din skal vokse må du drive gruvedrift og matproduksjon, og bygge veier slik at varene kommer seg dit de skal så effektivt og raskt som mulig.

Detaljert middelalderverden

Diplomati spiller også en vesentlig rolle i spillet. Etter hvert som du utvider byen din vil du måtte sikre deg nye områder, og dette kan du gjøre ved hjelp av diplomatiske forhandlinger med de som eier dem. Når diplomatiet feiler bør du imidlertid sørge for at byen din er godt forsvart, for hvis ikke kan det gå hardt for seg for innbyggerne dine.

Ellers lover Ubisoft at vi får fire klimasoner, og årstider som påvirker både ressurssamling og utvidelser av riket ditt. Dessuten skal spillet være lett å komme inn i, på tross av kompleksiteten. Vi loves selvsagt også flott grafikk og lyd, og Ubisoft mener at Blue Byte har klart å ta vare på den klassiske Settlers-atmosfæren.

Spillet kommer med en dynamisk enspillerkampanje, mulighet til å spille fritt på en rekke ulike kart og ta del i flerspillerkamper over LAN og internett. Dessuten skal spilles selges med et kartredigeringsverktøy.

Siste fra forsiden