Nytt Operation Flashpoint avslørt

Codemasters kommer igjen til å sikte seg inn på å gi oss en realistisk krigsopplevelse.

Omgivelsesdesigneren Chris Brooker og flere av hans kolleger hos Codemasters holder for tiden på med utviklingen av et nytt tilskudd til Operation Flashpoint-serien. Denne gangen vil spillet bære navnet ”Red River”.

I likhet med spekulasjonene rundt et nytt Halo-spill, har også denne informasjonen sitt opphav i en CV, denne gangen fra nevnte Brooker. Denne ble raskt trukket tilbake, men noen fikk det likevel med seg.

Brooker kan imidlertid trøste seg med at det ikke ser ut til å være informasjon som skulle bli hemmeligholdt særlig mye lenger uansett. Dagen etter kunne nemlig Official Xbox Magazine informere CVG om at de har sett spillet og vil presentere det i sin nyeste utgave av magasinet.

Redaktøren for magasinet forteller overfor CVG at de har fått se et spill som virker mer fokusert enn forgjengeren Dragon Rising. Dragon Rising fikk en relativt lunken mottakelse da det ble sluppet ifjor.

Operation Flashpoint var opprinnelig en serie fra utviklerstudioet Bohemia Interactive, men samarbeidet opphørte etter utgivelsen av det første spillet, og Codemasters beholdt rettighetene til å bruke spillnavnet. Bohemia Interactive lager fortsatt realismebaserte skytespill, men nå under tittelen Armed Assault.

Operation Flashpoint: Red River vil som tidligere spill i serien være et førstepersons-skytespill med sterkt fokus på å gjøre krigsopplevelsen så realistisk som mulig.

På ønskelisten til potensielle kjøpere står blant annet bedre oppfølging av spillet etter lansering, mer varierte oppdrag med for eksempel bruk av kjøretøy og en lengre enspillerkampanje.

Om ønskene blir oppfylt får vi ifølge kildene svar på neste år når spillet kommer til PC, Xbox 360 og Playstation 3.

(Kilder: CVG 1, CVG 2, Wouldyoukindly.com, Metacritic)

Siste fra forsiden