Nytt rockespill entrer scenen

Trommer og gitarer

Med sitt nyeste musikkspill utfordrer Konami Guitar Hero og Rock Band .

Tidligere denne uken ble det klart at Activision tar etter Rock Band og inkluderer flere instrumenter i Guitar Hero IV. Nå har en tredje aktør meldt seg i kampen om spillere som vil mime rockeband. Konami har avduket sitt nyeste bidrag til sjangeren: Rock Revolution.

Trommene blir det viktigste instrumentet.

Trommis i fokus

Konami er ingen fersking i musikkspillbransjen, med både de populære Dancing Stage-spillene og Freaks-serien. Konami hadde faktisk spill med både trommer og gitarer lenge før Guitar Hero og Rock Band, men de har inntil nå ikke prøvd seg med instrumenter til denne konsollgenerasjonen.

Rock Revolution følger det vanlige oppsettet for rytmebaserte spill. Noter svever over skjermen, og når de kommer innenfor et avmerket område må du trykke på kontrollen for å treffe dem og holde takten.

Ifølge Shacknews er det trommer som skal være det viktigste instrumentet i Rock Revolution. Konami skryter av at det nyutviklede trommesettet deres skal være det mest realistiske på markedet, og dette settet skal selges sammen med spillet når det kommer i butikkene.

Det andre instrumentet til Rock Revolution er en gitar, og du kan velge mellom å spille bass eller vanlig gitar. I motsetning til Guitar Hero IV og Rock Band er det foreløpig ikke annonsert noen planer om vokaler i Rock Revolution.

Forskjellige utgaver

Rock Revolution kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og DS. De forskjellige utgavene har ulike moduser og ikke alle støtter instrumenter.

Man kan spille bass eller vanlig gitar.

Trommen og gitaren kommer bare til Xbox 360 og Playstation 3. Wii-eiere må nøye seg med å spille med Wiimoten, men ifølge Konami skal du kunne bruke den som en lufttrommestikke eller luftgitar. DS-utgaven kommer heller ikke med noe ekstrautstyr, og her må du bruke pennen for å treffe notene.

Alle utgavene får to karrieremoduser, en for trommer og en for gitar. På de tre konsollene får du også muligheten til å sette sammen dine egen sanger i «Jam»-modus, men på DS må du nøye deg med karrieremodus.

Flerspiller er en av de største attraksjonene i musikkspill, og alle utgavene gir deg muligheten til å samarbeide eller ha musikkdueller med andre spillere. På Xbox 360 og Playstation 3 kan du spille både lokalt og over nettet, mens Wii- og DS-eiere bare får lokal flerspiller.

Det blir dessverre ikke originale sanger i Rock Revolution, og all musikken er coverlåter. Det er over 40 sanger i spillet, og flere kan lastes ned til Xbox 360 og Playstation 3-utgavene. Blant sangene finner vi Run to the Hills av Iron Maiden, Chop Suey av System of a Down, og Joker and the Thief av Wolfmother.

Les også
Få tips og råd på Touren

Rock Revolution kommer ut i USA i oktober. Det er foreløpig ikke sikkert når det kommer til Europa, og Konami har ikke oppgitt hvor mye spillet og instrumentene kommer til å koste.

Siste fra forsiden