Nytt Simpsons-spill bekreftet

Electronic Arts har nå bekreftet at de jobber med et nytt spill basert på The Simpsons.

Så er det bekreftet. EA har kunngjort at de jobber med et rykende ferskt spill basert på TV-serien The Simpsons - det første fra spillgiganten etter at de overtok lisensen. Pressemeldingen forteller oss at prosjektet har fått arbeidstittelen The Simpsons, og vil bli gitt ut på PlayStation 3, Xbox 360, Wii, DS og PSP denne høsten.

Spillet starter med at Simpson-familien - det vil si Bart, Homer, Marge, Lisa og Maggie - finner ut at de er fanget inne i et dataspill. De gule skapningene gjør det beste ut av situasjonen, og bestemmer seg like godt for å gi seg selv superkrefter. Bart kan eksempelvis gjøre seg om til Bartman, mens Homer kan bli Homerball. EA forteller at spillet serverer vitser på bekostning av blant annet spillbransjen og annen populærkultur.

The Simpsons vil bli et actionorientert spill med 16 ulike brett. Hvert brett tar form som en ny Simpsons-episode, der vi får oppleve unike historier på forskjellige steder. Man styrer to av familiemedlemmene på hvert brett, noe som åpner for en samarbeidsmodus der to spillere kan ta del i moroa sammen.

Den kjente animerte TV-serien The Simpsons har 18 sesonger bak seg på TV, og den første episoden ble sendt i USA i 1989. Til sommeren vil den noe spesielle familien også bli å se på kino, i The Simpsons Movie.

Siste fra forsiden