Steamworld Build

Nytt Steamworld-spill kombinerer bybygging med Dungeon Keeper

Du kan teste Steamworld Build på PC nå.

Svenske Thunderful Games og utvikler The Station kunne mandag avduke et nytt innslag i Steamworld-serien. Spillet heter Steamworld Build, og som navnet hinter til er det bybygging som står i fokus.

På overflaten er ting stort sett hyggelig.
Thunderful Publishing

Som Thunderful forteller i en pressemelding skal spillere bygge en tilholdsplass for stadig flere innbyggere. Du må sanke ressurser, holde folk i live og utvide byen med hus, butikker, arbeidsplasser og togstasjoner.

Standard kost for et bybyggerspill med andre ord, men det er bare over bakken. Spillere får også grave seg ned under jordas overflate. Her kan man utvinne malm og mer verdifulle ressurser, men til gjengjeld er det flere utfordringer å takle.

Nede i spillets gruver blir alt brått litt skumlere.
Thunderful Publishing

Utvikleren beskriver den underjordiske siden av Steamworld Build som en hyllest til Dungeon Keeper. Her blir spillet mer tårnforsvaraktig, og du må bygge kanoner og andre forsvarsmekanismer for å bekjempe monstre som ikke er så fornøyde med at du forstyrrer dem.

Du kan se en smakebit på Steamworld Build i traileren øverst i artikkelen. De som heller vil teste opplevelsen selv kan alternativt sjekke ut en demo for spillet, som er tilgjengelig via Steam nå.

Steamworld Build utvikles for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch.

LES OGSÅ: Payday 3 kommer i år »

Siste fra forsiden