Nytt Worms-spill på vei

Team 17 og Sega har kunngjort at et nytt Worms-spill er på trappene. Worms: Forts Under Siege tar serien i en ny og spennende retning.

Historien om Worms serien begynte i 1994, da den unge programmereren Andy Davidson satt hjemme med Amigaen sin og jobbet på et spill han kalte Total Wormage. Det var et turbasert strategispill ulikt noe annet på markedet, og da han viste spillet til Team 17 (som da var mest kjent for spill som Alien Breed, Superfrog og Project X) på det årets ECTS-messe besluttet de seg for å satse på spillet hans. Spillet hadde faktisk så stort potensial at de valgte å gi ut en PC-versjon i tillegg til Amigaversjonen.

Spillet, som etter hvert fikk navnet Worms, ble naturligvis en suksess, og la grunnlag for det som har blitt en av spillverdenens største suksesshistorier. Nå har Sega og Team 17 fortalt at de jobber med et helt nytt Worms-spill. Spillet heter Worms: Forts Under Siege, og vil bli lansert på Xbox, PS2 og PC mot slutten av året.

Worms: Forts Under Siege forandrer litt på det tradisjonelle Worms-gameplayet ved å introdusere festninger. I motsetning til i tidligere Worms-spill er det ikke mulig å ødelegge selve landskapet i Forts Under Siege, men festningene kan naturligvis bombes sønder og sammen. Disse festningene kan oppgraderes, og du kan bygge enheter slik som katapulter og trojanske esler for å ødelegge de fiendtlige ormene.

Spillet kommer med 30 ulike våpen som ormene dine kan bruke, og hvis du er flink vil du kunne låse opp skjulte kart, oppdrag, utfordringer og "speech banks" (altså nye kommentarer for ormene dine). Spillet foregår i en rekke tegneserieaktige historiske miljøer, slik som det eldgamle Egypt, Troja, samuraikrigernes Japan og Kong Arthurs England.

Siste fra forsiden