Nyversjon av Ironseed på vei

Romskipspillet Ironseed vekker gode minner hos mange erfarne gamere, og nå er det i ferd med å få en oppfølger.

Ironseed kom ut i 1994, og er et romskipspill som blander action og strategi. Spilleren begynner med et skip og mannskap, og kan reise til en mengde planeter i et åpent verdensrom, hvor han kan kjøpe nye romskip, oppgraderinger og annet. I tillegg må han drive vitenskapelig forskning og diplomati.

Nå har nettstedet Stargamer snakket med Ironseed-designeren, Jeremy Stanton, og han har røpet at han akkurat har gått i gang med arbeidet på en oppfølger. Nye Ironseed vil ta ånden fra det første spillet og bruke den som inspirasjonskilde, samtidig som noen av de problematiske og kompliserende aspektene av originalen vil lukes unna for brukervennlighetens skyld.

Spillet vil fortsatt være historiebasert, og Stanton forteller at det gameplaymessig vil minne litt om Homeworld. Dessuten hentes inspirasjon fra klassikere som Starflight og Star Control 2. Utviklingen er fortsatt i et veldig tidlig stadium, og til å begynne med vil store deler av arbeidet på spillet foregå på utviklernes fritid, men Stanton er optimistisk og tror at spillet vil være rimelig klart innen 24 måneder.

I mellomtiden kan du laste ned originalspillet med Stantons velsignelse, fra det offisielle Ironseed-nettstedet. Du må imidlertid forberede deg på enten å bruke DOSBox eller en antikvarisk PC om du ønsker å få det til å fungere.

Siste fra forsiden