Femte runde av Telenorligaen: Counter-Strike

– Om ikke Demise tar en trepoenger her så vil de nok miste sluttspillplassen

Håvard «JolietoG» Kristengård mener mye står på spill for sine gamle lagkamerater.

Forrige ukes ekspertkommentator Håvard «JolietoG» Kristengård har en fortid i både Riddle og Demise.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLER FEMTE RUNDE I TELENORLIGAEN

Vis mer

Mandag 18. mars:
Kl. 20:00: Riddle - Demise

Kl. 20:00: Nordavind - Celestial
Kl. 20:00: Byte - Gamefraym
Kl. 20:00: Infurity - Stabæk Momentum

Torsdag 21. mars:
Kl. 19:00: Ronin Horde - Apeks

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider

Femte runde i Telenorligaen står for tur, etter en uke hvor flere klubber inngikk samarbeidsavtaler med forskjellige sportsklubber. Dette skjer nok mye takket være den nylig lanserte eSerien i FIFA.

De to store favorittene Apeks og Nordavind virker å ha full kontroll på veien mot sluttspill. Riddle har også leverte sterke resultater, som tidligere ble spilt under Widowmakers. Mandag møter de Demise, som ligger på en foreløpig sluttspillplass med fire strake uavgjort.

Håvard «JolietoG» Kristengård steppet inn som ekspertkommentator i lys av Tommy «TommyM» Monsens fravær forrige uke. Kristengård spilte nylig for Demise og har dermed svært god innsikt til ett av lagene i rundens hovedkamp. Han trekker frem at de ikke klarte å holde en fast rytme i treningen og mener Demise har en god del å spille for mandag kveld.

– Før jeg personlig gikk ut fra Demise så trente vi en god del, men klarte ikke å holde treningen på et jevnt nivå. Jeg tror at om ikke Demise tar en trepoenger her så vil de nok miste sluttspillplassen.

Se hovedkampen mellom Riddle og Demise mandag klokken 20:00 på Gamer.nos Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut før femte runde i Telenorligaen.
Telenorligaen

LES OGSÅ: Skyhøyt individuelt nivå i vårens sesong av Counter-Strike - vi har spådd utfallet

Overrasket over Celestial

Håvard «JolietoG» Kristengård er blitt overrasket over Celestial.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Kristengård mener Riddle på papiret stiller sterkest i mandagens oppgjør mot Demise.

– Riddle stiller sterkt mot Demise. Jeg har sett at de har søkt en del treningskamper den siste uka, og har nok lagt inn en del arbeid etter forrige ukes uavgjort mot Ronin Horde, forteller Kristengård før han gyver løs på Demise.

– Når det kommer til Demise, så er de fortsatt svekket etter spillerbyttene. Selvfølgelig har Riddle vært bra i år og hanka inn mye poeng, men det var på mange måter forventa med den lagoppstillingen de stilte.

Selv er han blitt svært overrasket over Celestial denne sesongen.

Les også
– Planen om å spille som underdogs fungerte akkurat som den skulle

– De som personlig har overaska meg vil jeg si er Celestial. Jeg hadde på ingen måte forventa at de skulle klare å ta poeng mot Demise og Apeks. Så de skal man heller ikke avskrive i kampen om sluttspillet, avslutter Kristengård

«MV» ut - «Savvy» inn

DISSE SPILTE FOR DEMISE

Vis mer

Mikael «mikki» Gaup
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Christoffer «nilson» Nilson
Daniel «zykes» Jensen
Anders «Savvy» Sundet

I forkant av runden annonserte Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen at han trekker seg ut av Demise-laget som følge av militærtjeneste senere i år. Inn er Anders «Savvy» Sundet hentet. Mikael «mikki» Gaup røper at de nå vil omfordele rollene innad i laget.

– Vi har grunnlaget nå føler jeg også, vi har fått en god miks av spillere nå. Vi har hentet inn «Savvy», som erstatter for «MV», så vi har ikke fått spilt sammen med dette laget enda. Blir rolleendringer nå, og føler vi kan bli bedre som et lag nå.

Mikael «mikki» Gaup og Demise har ikke trent sammen med sin nye spiller.
Eivind Von Døhlen

Med fire strake uavgjort og fire poeng mener Gaup kampen mot Riddle blir svært viktig. Han mener Riddle på papiret har ekstremt god lagoppstilling.

– Kampen mot Riddle blir veldig viktig, vi har «tapt» 3 kamper i mine øyne. Hvis vi skal ha en sjanse for topp fire, så må vi vinne 2-0 mot Riddle. Vi må minst ha 14 poeng for å komme til sluttspillet regner jeg med, med mindre det skjer noe uforventet. Riddle blir slått så lenge alle på laget holder fokuset oppe, og gjør det som blir sagt av «zykes», forteller Gaup før han fortsetter.

– Styrkene til riddle er at de har veldig gode enkeltspillere, som kan vinne en runde på egenhånd. Med tanke på at de har fått trent en uke sammen, så forventer vi en litt løs spillestill, hvor individuelle spillere om «hEllberg» kan vinne en runde for dem, avslutter Gaup.

– Riddle har muligheter til å gi oss et støtteapparat fremover

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andresen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Even «nafu» Leirvik (innbytter)

Christian «kSwitch» Lorange og Riddle ble også komponert nylig. Lorange forteller at planen for øyeblikket bare er å fullføre sesongen.

– Riddle har muligheter til å gi oss et støtteapparat fremover, men for øyeblikket er planene bare å fullføre sesongen også danne et langsiktig lag derifra.

Likevel øyner han muligheten for et sluttspill etter at ti poeng er blitt plukket på de fire første kampene.

Christian «kSwitch» Lorange ser frem mot neste sesong.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Widowmakers hadde en del poeng fra før, men det var mot de desidert dårligste lagene. Det gir jo oss et godt utgangspunkt, men det som avgjør sluttspillplassene er heller de smellene de andre lagene har gått på. Akkurat nå er sluttspillsjansene ganske gode, men det er en del tøffe kamper framover. Jeg tror vi klarer å berge en sluttspillsplass, forteller Lorange.

Lorange mener også mandagens motstander har svært sterke enkeltspillere på papiret.

– Demise har jo veldig flinke enkeltspillere, og er det som er grunnen til at de blir fryktet av noen. Vi burde kunne slå dem men de gir nok oss en veldig god kamp, avslutter Lorange.

Siste fra forsiden