Omfattende zombie-mareritt

Red Dead Redemption-tillegget Undead Nightmare byr på ny historie, nye våpen og en egen flerspillermodus.

Det nærmer seg Halloween, og selv om det er en høytid som kanskje ikke er like stor i Norge som i andre land, setter de fleste av oss likevel pris på en aldri så liten grøsser i hverdagen. Rockstar har allerede annonsert Undead Nightmare, det nyeste tillegget til Red Dead Redemption. Nå har det dukket opp mer informasjon om det som ser ut til å bli en totaloverhaling.

Helt ny historie

Hele den ville vesten har blitt infisert av de levende døde – byene og utpostene fra det originale Red Dead Redemption har blitt overtatt av zombier, og John Marston må ri ut og finne en kur mot det som ser ut til å bli en zombieapokalypse.

Den nye enspillerhistorien vil være fylt av nye frittstående hendelser, som Missing Persons, samt nye utfordringer og selvfølgelig en helt ny historie – med mellomsekvenser og det hele.

Men det stopper ikke der. Rockstar har vært og snoket i Valves lokaler, for vi får fire klasser med levende døde – den tradisjonelle zombien, en Hunter-inspirert "Bolter" som hopper på deg, en "Bruiser" som løper mot deg og slår deg i bakken og en "Retcher" som spytter oppkast på deg. I tillegg vil du finne levende døde versjoner av dyrene fra Red Dead Redemption.

Som i Red Dead Redemption vil det også være opp til deg hvordan du vil takle de forskjellige situasjonene som måtte oppstå. For eksempel kan du komme over en by som holder på å bli erobret av de levende døde. Hjelper du innbyggerne, vil du få tilgang til å lagre – noe du vil trenge. I stedet for å kunne lagre hvor du vil, må du nå nemlig finne deg ei seng. Og siden byene er godt på vei til å bli middagsbuffet, må du avgjøre om du vil risikere liv og helse for å hjelpe dem, og deg selv, eller bare ri videre.

Nye våpen

De som har sett en zombiefilm og to vet at den eneste måten å ta knekken på dem, er å skyte dem i hodet. Dette gjelder også i Undead Nightmare, noe som medfører at en bør alltid være godt utrustet.

For å hjelpe deg på veien, har Rockstar slengt inn en del nye verktøy. Vi får tilgang på et åte som kan lokke zombiene til seg, hellig vann som fungerer som en brannbombe og et såkalt "Boom Bait" som er et åte med en eksplosiv ettersmak. Om ikke det er nok, så får vi også en "Blunderbuss", som er et hagle-lignende våpen man kan lade med zombiedeler man plukker opp.

Om det blir for mye for deg, så er det bare å gi litt forsyninger til den lokale motstandslederen for å få hjelp.

Bibelske dyr

I de første bildene som dukket opp viste det seg at du får ri zombiehester. Om hesten din blir drept vil den komme tilbake som en levende død hest. Disse hestene tåler mer, har mer utholdenhet, men kan være vanskelig å ha med å gjøre. Det er nemlig slik at de ikke alltid vil lystre deg.

Les også
Anmeldelse: Red Dead Redemption

Ønsker du å "oppgradere" hesten din, så kan du gå på jakt etter de fire rytterne fra den mer apokalyptiske delen av Bibelen – Krig, Pest, Sult og Død. Hestene deres tilbyr alle en bonus over de mer tradisjonelle zombiehestene.

Flerspiller

De som trives best online er heller ikke glemt i denne pakken. Det er annonsert en ny spillmodus, Undead Overrun, som kaster deg og dine ut i en kamp mot bølger av zombier. Jo flere en dreper, jo vanskeligere blir det. I tillegg loves vi nytt innhold til de andre modusene.

Rockstar har også annonsert en egen butikkutgivelse av Undead Nightmare, som kan spilles uten å eie Red Dead Redemption.

Sett av 26. oktober om du ønsker å ta opp kampen mot de levende døde. Til en sum av 800 Microsoft-poeng, eller ti dollar på PSN, virker det som om dette blir mye innhold for pengene. Spesielt hvis en liker zombier. Eller hjerner.

Les også:Red Dead Redemption får besøk fra den andre siden
Les også:Red Dead Redemption blir større
Les også:Anmeldelse: Red Dead Redemption

(Kilde: TVG, TVG, Rockstar)

Siste fra forsiden