Ondere Overlord på vei

Overlord II offisielt kunngjort

Ondskapsfulle Overlord får en enda ondere etterfølger, samtidig som serien får nye spill til nye formater.

Overlord var en spennende blanding av action, eventyr og strategi, og ble en suksess for Codemasters og utviklerne i nederlandske Triumph Studios. Nå jobbes det med en etterfølger, som skal lanseres til neste år. Eurogamer har snakket med Triumph-sjef Lennart Sas om spillet, og han har røpet mange detaljer.

Smådjevlene angriper.

Det nye Overlord-spillet vil følge i forgjengerens fotspor, og gir deg rollen som en ond og mektig herre som leder en hær av smådjevler for å skape kaos og problemer for fienden.

Som før preges spillet av svart humor, men i Overlord II får du mulighet til å være langt slemmere enn i originalspillet (hvor du egentlig bare var «lekeond»).

Historien foregår lenge etter hendelsene i originalen. Et romersk-inspirert imperium har tatt over store deler av verden, og i et forsøk på å beholde kontrollen har de forbudt all magi. Magiske vesener, som smådjevler, feer og enhjørninger, fanges og sendes til arenaene hvor de dreper hverandre til folkets forlystelse.

Du starter spillet i de nordlige og mer barbariske områdene i verden, men havner tidlig i konflikt med imperiet. I begynnelsen må du bruke geriljataktikk for å plage dem, men når du får bygd opp maktbasen din kan du drive ordentlig krigføring.

Smådjevlene fra originalen har blitt «større, bedre, smartere, slemmere og morsommere». Denne gangen kan de rive ned hele bygninger, ri på ulver og operere krigsmaskiner i massive slag. Hver smådjevel får dessuten sitt eget navn, og om du mister en du liker godt kan du gjenoppleve ham fra kirkegården.

Overlord til DS og Wii

Mens Triumph Studios er opptatt med Overlord II, har utgiver Codemasters leid inn britiske Climax for å bringe serien til Nintendos to plattformer. Begge disse spillene skal lanseres i 2009.

Overlord: Dark Legend for Wii setter deg i jernskoene til en ung herre, som sliter med å finne sitt indre hat. I begynnelsen må han beskytte slottet sitt fra angrep fra snillinger, og etter hvert får han mulighet til å legge et eventyrverden (med figurer som Rødhette) for sine føtter.

Spillet lar deg kommandere smådjevlene ved hjelp av Wii-kontrolleren, og du kan blant annet kaste smådjevlene dine mot fienden, som flygende missiler. Spillet kommer med en ny historie skrevet av Rhianna Pratchett, og massevis av humor.

Overlord: Minions for DS tar serien i en helt ny retning, og lar deg styre et team med fem smådjevler som må kjempe mot en rase mennesker med drageblod. Spillet blir et taktisk strategispill hvor du gir ordre ved hjelp av den trykksensitive DS-skjermen.

Underveis må du løse oppgaver, drepe fiender og finne skatter. Selvsagt loves vi også her massevis av humor.

Les også
Anmeldelse: Overlord II

Siste fra forsiden