Onlinespill fra Cartoon Network

Tegneseriekanalen The Cartoon Network samarbeider med koreansk utvikler om et nytt massivt onlinespill.

Den koreanske utvikleren Grigon Entertainment – best kjent for Seal Online, en kjempesuksess i Asia – er nå i gang utviklingen av et massive onlinespill i samarbeid med The Cartoon Network. Spillet vil, som de fleste andre lignende spill få en stor livlig verden hvor spillere kan utforske og utvikle sine karakterer.

I spillet vil man kunne være en av flere kjente karakterer fra tegneseriene kanalen har i sitt sendeskjema, og ferdighetene og utseende til disse utvikles over tid. Underveis vil spillere kunne møtes og utvikle et virtuelt vennskap og miljø, akkurat som i et hvilket som helst annet nettbasert rollespill.

Det som først og fremst vil skille dette foreløpig ikke-navngitte spillet fra andre massive onlinespill er målgruppen, som også skal inkludere barn. Spillet skal ikke inneholde elementer som er forstyrrende for barn, og alle miljøer og omgivelser skal være trygge, fortelles det i pressemeldingen.

Spillet skal kunne lastes ned gratis når det blir tilgjengelig i løpet av våren 2008, men man må regne med å betale en fast månedsavgift for å spille. Over tid vil nytt spillinnhold lanseres. Det er ikke kjent hvilken eller hvilke plattformer The Cartoon Network-spillet utvikles for.

En annen relatert nyhet er at Sony Online Entertainment nå har kjøpt rettigheter til å bruke Unreal Engine 3 i sine kommende spill, blant annet et massivt onlineprosjekt basert på DC Comics sine tegneseriefigurer. Unreal-motoren vil benyttes til både PC- og konsollversjonene av spillet. Selskapet har foreløpig ikke gått ut med informasjon om andre titler som vil benytte seg av denne teknologien.

Siste fra forsiden