EM i FIFA Pro Clubs

Onsdag spiller Norge mot Sveits i åpningskampen av FIFA-EM

Landslagssjefen tror på avansement til sluttspillet.

EA

Norge barker i morgen kveld sammen mot Sveits i den første kampen i EMs gruppe B. Det er naturligvis ikke landslaget i fotball som skal i manesjen, men FIFA-landslaget.

Landslagssjef Kim André «Kimsen» Brand, tror de norske guttene kan komme seg fra gruppespillet, hvor de foruten Sveits skal møte Kosovo og Luxembourg.

– Vi har en tropp med en del ukjente spillere som har bevist at de holder nivå i store Pro Clubs-ligaer, men på den store internasjonale scenen er det nok en del land som vil undervurdere oss, forteller «Kimsen».

Norges landslagssjef i Pro Clubs, Kim André «Kimsen» Brand.
Privat

Turneringen arrangeres av FVPA (FIFA Virtual Pro Association), en organisasjon som regnes som ledende når det kommer til organisering av FIFA-turneringer. Alle påmeldte land kastes i en pot, og fordeles utover gruppene basert på FVPAs egen rankingliste. Hver gruppe består av fire land, og alle skal møte alle to ganger hver.

11 mot 11

I Pro Clubs-turneringer styres hver spiller individuelt. Det vil si at onsdag kveld, sitter elleve nordmenn og elleve sveitsere med hver sin PlayStation-kontroll og spiller mot hverandre samtidig.

NORGES GRUPPE

Vis mer

Norge
Sveits
Kosovo
Luxembourg

Norge har i tidligere mesterskap har klart å bite godt fra seg, og i de tre siste mesterskapene tatt seg til kvartfinalen. Forrige gang ble det tap for Tyskland. De har tidligere beseiret Tyskland og Portugal, som regnes som store digitale fotballnasjoner (såvel som analoge).

– Interessen har vært litt av-og-på i tidligere turneringer, men denne gangen har det vært enorm interesse rundt det norske proffklubblandslaget.. og det har gitt oss kanskje en av de sterkeste troppene på lenge. Så det ville ikke forundret meg om vi klarte å komme oss til kvartfinalen igjen, og vi har en del spillere som har blitt veldig rutinerte med åra som fort kan smitte dette over på resten av gruppa, og få oss enda lenger, sier «Kimsen».

– Men når sant skal sies så har denne utgaven av EM blitt enda tøffere, siden FVPA har klart å mobilisere bra omkring dette mesterskapet. Noe som har endt opp med at andre land har fått med mye bedre spillere. Men som nevnt over, så trur jeg vi skal kunne bite ordentlig godt ifra oss, legger han til.

Diskuterer NFF-samarbeid

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Norges Fotballforbund (NFF) har det siste snaue halvåret begynt satsingen på digital fotball. De har begynt å bygge et landslag med spillere som styrer hele laget alene, men foreløpig ikke satset på Pro Clubs.

– Vi prøvde å få til et samarbeid med NFF, men de ville se resultater først. Så foreløpig er vi vår egen lille greie, til tross for at proffklubbmiljøet er ganske stort, forteller «Kimsen».

Begge Norges kamper mot Sveits spilles onsdag kveld. Når kampene mot Luxembourg og Kosovo går er ikke fastsatt i skrivende stund.

Du kan følge Norge - Sveits fra klokken 22:00 her »

Siste fra forsiden