Telenorligaen / Celestial

Ønsker å gjøre plass til nye talenter i norsk e-sport

Klubbeier i Celestial Gaming, Benedicthe Breistøl, ønsker å øke satsingen på talentutvikling.

Valve/Celestial Gaming/Riot Games/Gamer.no

Nylig kunne Gamer.no meddele at topplaget nDurance legger ned driften, og dermed også gir opp sin plass i Telenorligaens førstedivisjon i League of Legends. Kort tid etter ble det også klart at Oslo Lions stopper sin League of Legends-satsing, etter nedrykket i fjor høst. Dette har skapt en debatt i det norske e-sportmiljøet, spesielt rettet mot resirkulering av spillere i de øverste nivåene av Telenorligaen, men også mot mangel på talentutvikling blant de største organisasjonene.

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING (CS:GO):

Vis mer

Simon «simiz» Øvrevik
Andreas «Bat» Bergevik
Peder «Croaton» Holterman Solland
Thomas «kwelie» Paaske
Roar «Synthetiq» Klakegg
Markus «fury» Dalsbøe (Innbytter)

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING (LOL):

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Christian «Ichirochi» Mathisen (ADC)
Magne Johan «Magne Johan» Økland Molteberg (Support)

DISSE SPILLER FOR CELESTIAL GAMING YOUTH (LOL):

Erlend «Dragonshrek» Nesheim Steinnes (Top)
Jakob William «Jubel» Andresen (Jungle)
Per Andre «Mindpr0» Bentsen (Mid)
Leon «Riziki» Keddeinis (ADC)
Sondre «Smuff» Strømholm Granheim (Support)
San-Paul «Maxiam» Hoang Nguyen (Trener)

Dette har klubbeier i Celestial, Benedicthe Breistøl tenkt å ta et oppgjør med. Hennes organisasjon har nemlig nylig annonsert sine nye topplag i League of Legends og Counter-Strike: GO, samt sin satsing på talentutvikling i Celestial Youth.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Telenorligaen Våren 2017.

Ønsker å åpne opp dørene til miljøet

De største endringene i lagoppstillingene til Celestial Gaming finnes i deres Counter-Strike: GO-lag. Celestial har hentet inn et lag som Breistøl beskriver som motivert og innsatsvillige. Hun nevner også til Gamer.no at de små endringene som er gjort i deres to League of Legends-lag kan være nok til å bringe de begge opp til topps.

– I League of Legends har vi ikke gjort altfor store endringer i lagoppstillingen, men vi har gjort noen justeringer som vi tror kan være med på å posisjonere begge lagene i toppen av sine respektive divisjoner. I Counter-Strike: GO har vi i år anskaffet et lag som har overbevist oss om at de er svært motiverte for å legge inn en betydelig innsats for å hevde seg mot de beste i landet. Vi vil på bakgrunn av det sette det som et overordnet mål å avslutte vårsesongen innenfor topp fire.

Breistøl fortsetter med å utdype om debatten rundt resirkulering av spillere i Telenorligaens øverste divisjoner, og vanskelighetene nye uoppdagede talenter møter på i møtet med miljøet.

Benedichte Breistøl i Celestial Gaming vektlegger talentutvikling før vårens sesong.
Privat

– Den siste tiden har noe av kritikken mot Telenorligaens øverste divisjoner vært knyttet opp mot at lag gjerne resirkulerer spillere for mye, og at det er vanskelig for nye og motiverte talenter å komme med i miljøet. Celestial gjør et forsøk på å åpne opp for at nye spillere skal få en sjanse i toppen, både gjennom å gi dem en sjanse på våre lag i førstedivisjon, og ved å la mindre erfarne spillere få trene med- og mot våre mer rutinerte spillere. Vi ønsker å åpne opp miljøet mer, og å satse på talentutvikling i større grad enn vi har gjort tidligere, sier hun til Gamer.no.

– Talentutvikling er noe hele miljøet vil være tjent med

Den økte satsingen på talentutvikling er et moment Breistøl trekker frem som noe flere organisasjoner hadde tjent på å gjøre. Hun nevner også at resultatene kommer fortere enn hva noen organisasjoner kan frykte.

– Jeg tror talentutvikling er noe hele miljøet vil være tjent med. Vi har også erfart at det tar mindre tid enn andre klubber kanskje frykter. Gjennom å inkludere rutinerte spillere med fartstid fra hovedlaget i treninger, lærer både de nye og de erfarne spillerne mer om spillet. noen lærer faktisk mye av å lære bort. Samtidig hjelper det miljøet med å vokse på en generell basis. Jeg håper jo at det skal fungere såpass bra for oss, at andre kan se at det er riktig bruk av tiden - og en nødvendighet, sier hun.

Jakob William «Jubel» Andresen spiller vårsesongen av Telenorligaen i Celestials Youth-lag.
Celestial Gaming
Les også
Nordavind satser på to lagoppstillinger i Counter-Strike

– Vi startet med et Youth-lag i høst, og merket forbedringer hos spillerne våre på det individuelle planet ganske fort. De klatret både to og tre divisjoner på halvannen måned. En sesong etter oppstart merket vi at spillerne og laget var oppe på et nivå hvor de kan gi førstedivisjonslaget kraftig motstand - og til og med slå dem - i treningskamper. Det er både fordi de er blitt bedre individuelt, og fordi de har lært seg å spille sammen som et lag. Mye av det har naturligvis også sammenheng med at vi flyttet en erfaren leder og spiller i Jakob «Jubel» Andresen inn i Youth-laget.

Tror de går frem med talentutvikling på en mer riktig måte enn hva andre klubber tidligere har gjort

Dette er ikke første gang norske organisasjoner legger vekt på talentutvikling, og flere av landets største klubber har hatt B-lag i lavere divisjoner. Breistøl mener likevel at Celestial går frem på en ny - og mer riktig måte i sin tilnærming.

– Vi er nok ikke den første klubben som forsøker seg på spillerutvikling, men jeg tror vi går frem på en mer riktig måte. I League of Legends har vi også vist at vi er en av de få lagene med få utskiftninger, og en generelt konsistent lagoppstilling fra sesong til sesong. Vi har vist at majoriteten av spillerne som har vært innom organisasjoner ønsker å bli værende over tid, eller kommer tilbake i samme eller andre roller. Jeg tror man trenger å skape et miljø med gjensidig respekt og tillitt for å effektivt drive spillerutvikling, og jeg håper og tror at vi har fått til dette så langt, avslutter hun.

Siste fra forsiden