Anmeldelse

Operation Flashpoint: Red Hammer

Operation Flashpoint Gold Upgrade er over oss, og for de av oss som likte Operation Flashpoint er denne pakken et must. Dette er som tittelen røper, en oppgraderings pakke til det originale spillet, en ganske omfattende sådan. Pakken inneholder nemlig alle patchene fram til versjon 1.3, en strategi guide og ikke minst en helt ny kampanje til spillet.

Side 1
Side 2
Side 3

Gold Upgrade krever at du har det originale spillet for å kunne installeres, hvis du ikke har det finnes det også en gold edition pakke av Operation Flashpoint. Den pakken inneholder det originale spillet og Red Hammer, så for dere som ikke har spillet fra før av kan dette kanskje være en god løsning.

La oss gå rett på det viktigste, den nye kampanjen, senere vil jeg ta for meg resten av det som er med i pakken. Pakken kjøper man jo i all hovedsak for å få den nye kampanjen Bohemia Interactive har laget til oss! Kampanjen inneholder 20 oppdrag med tilhørende cutscenes og tekster. Bohemia og Codemasters har valgt en litt annen vri på spillet denne gangen, du spiller nemlig ikke lenger amerikaner, de har derimot latt deg bli russer. Hele kampanjen gjennom spiller du en kar ved navn Dmitri Lukin, menig i den Røde Arme. Jeg for min del synes løsningen de brukte i den opprinnelige kampanjen med å bytte mellom forskjellige karakterer i de forskjellige oppdragene var litt plagsom. Det funker unektelig bedre for flyten gjennom spillet at man får gjøre seg kjent med en karakter, for dermed å skape et slags forhold til rollefiguren du spiller. Dette har de klart mye bedre i Red Hammer kampanjen enn de klarte i Operation Flashpoint.

Du spiller som sagt den menige soldaten Dmitri Lukin, og hele kampanjen foregår i tiden før oppdragene i Operation Flashpoint. Dette er nemlig forhistorien til den opprinelige kampanjen i Operation Flashpoint, det er nå det hele starter. Og starter gjør det virkelig, du blir kastet rett ut i det, det er ikke noen treningsoppdrag eller lignende i denne kampanjen. Denne gangen har utviklerne regnet med at du vet hva du driver med, og det er helt klart en stor fordel å ha spilt mye Operation Flashpoint på forhånd, aller helst hele den første kampanjen.

Det hele begynner med at russerne innvaderer øyene for å slå ned et Sovjet-fiendtlig opprør. Etter en stund hvor russerne nærmest får herje fritt, og knuse opprørsgruppe etter opprørsgruppe kommer amerikanerne inn i konflikten. Plutselig ser det ikke så enkelt ut allikevel, det som så ut som en kort kampanje mot noen svake opprørere blir plutselig så mye, mye mer. Bedre blir det ikke av at russerne aldri får noen form for forsterkninger fra moder Russland, amerikanerne derimot pøser på med nye styrker. For de som har spilt gjennom hele kampanjen så kommer det vel ikke som noe sjokk at russerne er tilbakeholdne med forsterkninger. Dette fører til at russerne blir slått bakover og bakover, fra skanse til skanse av de etter hvert overlegne amerikanske styrkene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden