Anmeldelse

Operation Flashpoint: Red Hammer

Operation Flashpoint Gold Upgrade er over oss, og for de av oss som likte Operation Flashpoint er denne pakken et must. Dette er som tittelen røper, en oppgraderings pakke til det originale spillet, en ganske omfattende sådan. Pakken inneholder nemlig alle patchene fram til versjon 1.3, en strategi guide og ikke minst en helt ny kampanje til spillet.

Side 1
Side 2
Side 3

Strategi guide
Primas Offisielle Strategi Guide ligger som sagt også med i pakka du får når du kjøper Operation Flashpoint Gold Upgrade. Denne guiden er verdt sin vekt i gull, ikke minst hvis du fortsatt sliter med noen av oppdragene i den første kampanjen, her finner du nemlig en veldig bra gjennomgang av brettene og tips til hvordan du enklest mulig skal komme deg levende gjennom hele spillet. I tillegg til dette har de også skrevet mye om strategier og tips for å spille spillet bedre. Det kjekkeste er kanskje den biten av guiden som tar for seg tips i forhold til hvordan man skal te seg når man spiller Operation Flashpoint i multiplayer. At denne guiden fulgte med i pakka synes jeg var veldig positivt, og jeg er ganske sikker på at mange spillere der ute kan ha mye glede av den.

Det er vel fint lite nytt å si om grafikken, det er jo tross alt den samme grafikken som det var i det opprinnelige spillet, og den fungerer fortsatt veldig bra. Noen forbedringer har så klart kommet til, noen feil har blitt fjernet og ting har blitt pusset litt på, men jevnt over ser det ganske så likt ut. Grafikken på de nye kjøretøyene i spillet er veldig bra, det kan nesten se ut som om Bohemia har laget disse bedre enn mange av de kjøretøyene som var med opprinnelig.

I omtalen vår av Operation Flashpoint fra i høst var lyden i spillet noe vi ikke var fornøyd med, heldigvis har det vært en positiv utvikling rundt lyden i spillet. På lydfronten virker det nemlig som om det har skjedd en god del, jeg synes mange av lydene høres bedre ut denne gangen, ikke minst gjelder det på en del av våpnene. Jeg synes også det var bra at de denne gangen har lagt mer vekt på lyder fra omgivelsen, hunder som gjør, fugler som kvitrer osv. Lyden på kjøretøyene derimot er den samme kjedlige, flate lyden som før, og her kunne det helt klart vært på sin plass med forbedringer!

Spillbarhetsmessig har det også blitt bedre, spillets barnesykdommer er å godt som borte, og ting flyter mye bedre enn de gjorde før. Det er færre skjemmende feil i spillet, de har ordnet det meste, og spill opplevelsen er faktisk blitt mye bedre nå enn den var når spillet først kom.

Også multiplayer biten har fått en kraftig overhaling i det siste, dette får du dessverre bare glede av hvis du laster ned patch 1.4 fra hjemmesidene til Codemasters. Ellers fungerer kontrollene i spillet veldig bra, og du har god styring over karakteren din. Noe som har kommet til med de nye oppdateringene er muligheten til å få soldatene du styrer til å gå i formasjoner du ber om, dett er en svært så velkommen mulighet når man er i felten.

Konklusjon
Det er fortsatt Operation Flashpoint det gjelder selv om det denne gang er i form av en tilleggspakke, og konklusjonen blir mye det samme som det ble i omtalen av det opprinnelige spillet. Spillet er en kjærkommen avveksling fra alle shoot-them-up spillene der ute, og stiller vel nesten i en klasse for seg selv. Spillet kan delvis sammenlignes med Ghost Recon, ettersom de begge fokuserer mye på realisme, men Operation Flashpoint har en fordel, du har fullstendig frihet til å gjøre hva du vil. I Ghost Recon har man små områder å bevege seg på, her har man kjempe store brett å bevege seg på, tidvis nesten for store.

Red Hammer tilfører spillet mye nytt, det blir nærmest et helt nytt spill når man spiller den nye kampanjen som følger med. Og jeg mener det helt klart er verdt å få med seg, ikke minst hvis man likte der originale Operation Flashpoint. Alt i alt har Bohemia og Codemasters laget en godt fungerende utvidelse til Operation Flashpoint, og både nye og gamle spillere finner seg nok godt til rette med denne pakken.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden