Opplev Dragon's Lair i HD

Husker du Laserdisc-spillet Dragon's Lair? Nå får vi snart muligheten til å gjenoppleve det i HD-kvalitet.

Dragon's Lair sprengte grenser da det kom ut på arkademarkedet i 1983. I motsetning til de vanlige spillene på markedet benyttet det seg ikke av primitiv dataanimert grafikk, men kom i stedet med tegnefilmgrafikk i ekte Disney-stil. Dette var mulig på grunn av Laserdisc-teknologi (en forgjenger til CD-Rom), men grafikken hadde sin pris - gameplayet var nemlig svært simpelt.

Nyversjonen av Dragon's Lair

Spillet fulgte Dirk the Daring, en klossete ridder som skulle redde den vakre prinsessen Daphne fra en ond drage. Underveis måtte han kjempe seg gjennom et farlig slott, hvor hvert rom var fylt av grusomme farer og monstre.

Nå har Digital Leisure kunngjort at de jobber med en HD-versjon av Dragon's Lair, som vil bli gjort tilgjengelig denne høsten. Ved hjelp av moderne utstyr har de tatt de originale "master"-filmene fra Dragon's Lair, renset dem og overført dem til moderne HD-film. Lyden har også fått en slik overhaling, og er nå tilgjengelig i Dolby 5.1.

Digital Leisure har også fortalt at de planlegger å følge opp Dragon's Lair HD med HD-versjoner av Space Ace og Dragon's Lair II: Time Warp. Det er ikke klart om spillene får europeisk distribusjon, men tilhengere av originalen har alltids mulighet til å importere dem fra USA. Mer informasjon finner du hos Digital Leisure.

Siste fra forsiden