Oppsigelser hos Factor 5?

Mer trøbbel i bransjen

Ryktene skal ha det til at nok et spillselskap sliter.

Ifølge Edge går det dårlig for spillutvikler Factor 5. En sentral kilde skal ha fortalt at selskapet nå har sagt opp halvparten av sine ansatte, og at de bare har 38 arbeidere igjen.

Oppsigelsene følger etter flere måneder med trøbbel hos selskapet, og kilden hevder de ansatte ikke har fått lønn siden 15. oktober.

Problemene hos Factor 5 ble først offentliggjort tidligere denne måneden da en av de de ansatte skrev om dem på nettet. Bloggen hans har siden blitt fjernet, men blant problemene han skrev om var hvor hardt rammet Factor 5 ble da Brash Entertainment droppet en avtale med studioet.

Edges kilde mener kanselleringen fra Brash Entertainment ikke var den viktigste årsaken til firmaets nåværende tilstand:

– Det som plager meg er at de kunne ha unngått denne situasjonen for lenge siden. Det var ikke egentlig tapet av Brash-avtalen som var det store problemet, men det hjalp ikke.

Factor 5 er kjent for de kritikkerroste Rogue Squadron-spillene til N64, PC og Gamecube, samt det ikke like populære Lair til Playstation 3.

Siste fra forsiden