«Jkaem»

Ordkrig og anklager om løgn – «Jkaem»-agent og Apeks-Baarli er helt uenige

Krangler om hvordan «Jkaem»-overgangen har blitt gjennomført.

Joakim «Jkaem» Myrbostad fikk med seg ett sluttspill sammen med Apeks.
Eivind Von Døhlen/Good Game

I kjølvannet av Joakim «Jkaem» Myrbostads korte opphold i Apeks har aksjonær i Apeks, Niklas Baarli gått ut på Twitter og lagt frem litt mer informasjon om situasjonen.

Vi sier farvel og lykke til i ny klubb til etter det som må være tidenes korteste redningsaksjon for den norske Counter-Strike-scenen. Lærdom i alle leire av denne erfaringen. Litt tall og åpenhet: Joakim tar med seg en sekssifret sum som skulle være insentiv for å komme hjem og bygge opp den norske scenen over 3 år. «Den største avtalen i norsk e-sport» ifølge hans egen agent.

Baarli legger til det at Myrbostad er medeier i agentfirmaet som har fått på plass den nye avtalen, og dermed tar med seg et agenthonorar videre, og sier at et millionbeløp har forlatt norsk e-sport på knappe to måneder.

– Skulle bli en norsk Counter-Strike-drøm

Niklas Baarli håpet på å se «Jkaem» blomstre i Apeks.
Privat

Niklas Baarli utdyper til Gamer.no litt om hvorfor han sier at et millionbeløp har gått i vasken.

– Joakim fikk en signerinsbonus på et millionbeløp for å komme hjem, for å bygge opp norsk e-sport over tre år. Denne summen tar han med seg videre etter 1,5 måneder i klubben. Hadde han vært anstendig hadde han gitt dette tilbake for å styrke norsk e-sport som han selv annonserte at han kom hjem for å redde.

Myrbostad sier på Twitter at det er to sider av alle saker. Baarli er usikker på hva han legger i det.

– Aner ikke hva det skulle være. Det er i så fall detaljer jeg ikke kjenner til, men det er klart det er deilig å kaste vage ting ut i luften uten å underbygge i etterkant.

Nå skal Apeks se videre.

– Dette setter en brems på det som kunne blitt en norsk Counter-Strike-drøm, men ingen stopp. Hverken pengesultne utøvere eller agenter skal få til det, sier Baarli.

LES OGSÅ: – Norske lag skjønner ikke spillet

Skuffet

Les også
Vikings til førstedivisjon - Stor nivåforskjell

Baarli går hardt ut mot agenten og jobben som har blitt gjort rundt overgangen. Vi spurte hva han legger i det.

– Joakim og agenten har startet agentselskapet sammen, Joakim er medeier og styremedlem og de tjener to veier på dette norske «pitstoppet», noe som virker uredelig for meg. Overgangen til Joakim i seg selv er helt ok, selvsagt skal man kunne bytte klubb hvis man ønsker det, men å ta med seg det jeg antar er et høyt agenthonorar og fullt signeringshonorar etter én og en halv måned virker for meg grådig og uærlig.

Til slutt sier Baarli at han er mest skuffet over at han aldri fikk sett drømmen gå i oppfyllelse.

– Jeg er skuffet som norsk e-sport-fan som ble lovet en gigant som skulle hjem og kjempe for norsk Counter-Strike, sier Baarli.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad »

– Alvorlig anklage fra Baarli

Asgeir Kvalvik i Ulti Agency.
Ulti Agency

Asgeir Kvalvik i Ulti Agency sier at det tidlig i desember dukket opp et bud på Joakim, og at ingenting var fastsatt ved annonseringstidspunktet.

– I starten av desember kom det et bud som matchet utkjøpsklausulen i Joakims kontrakt. Han fikk et lukrativt tilbud som han valgte å takke ja til etter noen dagers tenketid. Dette informerte jeg Apeks om, forteller han til Gamer.no.

Like før jul formidlet Apeks at «jkaem» var på vei ut av laget, noe som ifølge Kvalvik skjedde i forkant av at signeringen faktisk skjedde.

– Som nevnt valgte Apeks å annonsere overgangen før noe var signert. Hverken mellom Apeks og den nye klubben, eller Joakim og den nye klubben. Jeg kan legge til at kjøpende klubb også ble svært forundret over at Apeks la ut det de gjorde på nevnte tidspunkt.

Kvalvik tar avstand fra det Niklas Baarli har sagt på Twitter, og beskriver det at Apeks taper et millionbeløp som ren løgn.

– Vi tar sterk avstand fra det Baarli uttaler. Han farer med direkte løgn. Joakim er kjøpt ut av kontrakten på ærlig og redelig vis, gjennom en utkjøpsklausul som Apeks selv bestemte. Jeg kan meddele at Apeks går cirka i null på denne overgangen, alle kostnader inkludert. At Joakim på noen måte «stikker» av med penger her er ren fantasi og en alvorlig anklage fra Baarli. Om Apeks hadde en naiv kontrakt med Joakim ønsker jeg ikke å kommentere. Registrerer også at han sier at jeg og Joakim er barndomsvenner (noe Baarli i utgangspunktet uttalte, men valgte å trekke red. anm.), men første gang vi møttes var i fjor sommer. Foreslår at Niklas Baarli slutter å uttale seg om ting han åpenbart ikke har peiling på.

– Når får vi vite hvem Joakim har signert for?

– I andre halvdel av januar er det planlagt annonsering.

Kvalvik utrykker skuffelse ovenfor dramaet som har skjedd i sosiale medier, og sier at det er leit at situasjonen ble som den ble.

– På generell basis har vi forståelse for at Apeks er skuffet over at Joakim drar, og at det ikke ble som man hadde tenkt. Faktum er at han nå har fått karrierens beste tilbud, og timingen på dette kan man selvsagt ikke styre. Vi synes det er svært leit at Niklas Baarli og Apeks legger seg på det nivået de har gjort i etterkant av denne overgangen. Det gjør ikke annet enn å skade norsk Counter-Strike sitt omdømme, mener Kvalvik.

LES OGSÅ: – Alt annet enn seier er en enorm skuffelse sett med Apeks-øyne »

Uenige

Aksjonær Baarli skjønner ikke helt hva Kvalvik prøver å si, og mener det strider mot det Myrbostad selv har sagt på Twitter.

– Jeg registrerer at Asgeir mener jeg bedriver fri fantasi mens Joakim bekreftet i sin tweet at alt jeg sier er sant. Det synes jeg er mildt sagt spenstig. Det er lett å kalle noen en løgner. Jeg lurer også på hvor Asgeir mener millionbeløpet har havnet hvis ikke Joakim er den som stikker av med pengene, avslutter Baarli.

Kvalvik understreker at Apeks ikke har tapt særlig med midler på denne handelen.

– Det Joakim mente med den tweeten var at Baarli hadde rett i at han fikk signeringsbonus. Den bonusen får Apeks dog igjen gjennom salgssummen av Joakim, noe som gjør at Baarlis uttalelser overhodet ikke holder mål.

– At en spiller ønsker å bytte klubb er helt i orden

Denise Anfinnsen er daglig leder i Apeks.
Apeks

Denise Anfinnsen, daglig leder i Apeks sier til Gamer.no at dette ikke var det klubben ønsket.

– Apeks går inn i 2021 med en litt annen lagoppstilling enn vi hadde planlagt. Signeringen av Joakim fikk mye oppmerksomhet og gleden over å få Joakim hjem var stor. Da vi mottok skriftlig bekreftelse fra hans agent om at han hadde takket ja til et nytt tilbud ønsket vi derfor å dele dette for å kunne bygge ett nytt lag uten forventinger om at Joakim var en del av det, forteller Anfinnsen.

Klubben ønsker ham lykke til videre, og synes det er greit at han forlater dem, men liker ikke måten det ble gjort på fra agentens side.

– At en spiller ønsker å bytte klubb er selvfølgelig helt i orden, i dette tilfellet er det timingen og måten det blir gjort på av agenten som vekker reaksjoner etter store ord om å bygge norsk e-sport. Vi kommer ikke til å holde på en spiller som ønsker seg et annet sted, selv når forventningene i forkant var store. Nå ønsker vi Joakim alt godt og lykke til videre.

Anfinnsen gir også skryt til Myrbostads nye klubb, og understreker at klubben går videre på en god måte.

– Vi ønsker også i gi honnør til ny klubb som har vist seg som en ytterst profesjonell aktør. De har opptrådd ryddig hele denne prosessen. Apeks har fortsatt som ambisjon å bygge et sterkt lag som kan hevde seg internasjonalt. Vi er allerede i gang med å legge nye spennende planer for 2021 og gleder oss til året som kommer, avslutter Anfinnsen.

LES OGSÅ: Seriemester Apeks tar «Nasty» ut av lagoppstillingen

Siste fra forsiden