Telenorligaen Høsten 2018 - Overwatch

Oslo Lions gjenoppstår

Halvannet år etter at laget ble oppløst gjør Oslo Lions comeback i Telenorligaen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Lions

Oslo Lions var Norges ubestridt beste Overwatch-lag i to sesonger, høsten 2016 og våren 2017. Like før sluttspillet våren 2017 kom den overraskende beskjeden om at alle spillerne på laget sa opp kontraktene sine, og laget kollapset.

Siden har det vært stille fra Lions-leiren. Mange har lurt på hvor det ble av det en gang så dominerende laget, men nå er de tilbake for å forsøke å gjenvinne gammel storhet.

Like visjoner

Lagleder for Oslo Lions, Ole «Hacked» Aasheim.
Privat

Oslo Lions tar over laget til Valhalla, og alle spillerne i oppstillingen, og får sjansen til å vise seg fram under nytt navn i rundens hovedkamp mot Bingobanden.

Disse spiller for Oslo Lions

Vis mer

Anders «Nowary» Feragen (Tank)
Trygve «Grumpy» Nyhaug (DPS)
Elyas «AvAtArA» Mortensen Merad-Boudia (Support)
Gabriel «klauslippo» Mewald (Support)
Johan «YellowSnow» Erikstad
Brage «Ace» Paulsen
Matias «Kamui» Aurlien Hatløy

– Jeg jobbet med en potensiell omprofilering av Valhalla Esports, da jeg begynte å lure litt på hva som hadde skjedd med Oslo Lions. Jeg tok kontakt, fikk svar, og etter flere samtaler fant jeg ut at jeg og Oslo Lions som organisasjon delte en del av mine visjoner og mål. Dette gjorde det veldig interessant for meg å høre med dem om det kunne vært interessant for dem å få Oslo Lions tilbake i den norske Overwatch-scenen. Dét var det, forteller lagleder Ole «Hacked» Aasheim.

I vakuumet etter kollapsen til Oslo Lions har det vært mye ustabilitet i den norsk Overwatch-scenen. I fjorårets høstsesong vant mikslaget, Dynasty, før Nordavind kuppet vårsesongen 2018 ved å hente inn en håndfull landslagsspillere i forkant av sluttspillet.

Nordavind har festet grepet om Overwatch i Norge, og er soleklare favoritter til å vinne Telenorligaen for andre sesong på rad denne høsten. Før kampen mot Washed Up i første runde, kalte «Hacked» motstanderlaget fortiden, mens han beskrev sitt lag som fremtiden. De ordene ble han nødt til å spise, da Washed Up slo Valhalla 3-1.

– Jeg kan egentlig bare snakke om mine egne mål, men jeg har lyst å gjøre Oslo Lions til den norske lokomotivet i norsk Overwatch igjen. Det vil kreve mye arbeid, men det er et morsomt mål å jobbe mot. Nordavind gjør mye bra, men de trenger at noen puster dem i nakken. Kanskje ikke denne sesongen, men hvem vet hva som skjer neste sesong? sier «Hacked».

Begge lag tror på seier

Bingobandens Christoffer «linx» Lange.
Privat

«Hacked» og laget hans har hatt spillefri, siden de egentlig skulle spilt mot Alopex i andre runde, og er nok sugne på å få et resultat etter tapet i første runde.

– Det er vanskelig å si hvordan kampen kommer til å gå. Vi har gjort litt speiding av Bingobanden i forkant, og føler vi har ganske god oversikt over hva vi møter. Vi har dog fokusert 90% av tiden på oss selv, og på å fikse våre egne problemer. Vi lærte mye fra kampen mot Washed Up, både om oss som lag, og om enkelte spillere. Vi har siden den gang funnet oss en ny DPS og en ny main tank som vi føler passer bedre inn med vårt lag og vårt system, forteller «Hacked».

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Disse spiller for Bingobanden

Vis mer

Christoffer«linx» lange (DPS)
Gard «Garden» Skevik (Tank)
Simen «dean» Tveten (Tank)
Gorm «gormen» Skevik (Support)
Tim «Etnich» Haug (DPS)
Ida «Idasaks» Sakseid (Support)

– Jeg skal ikke love noe som helst lenger, det fikk jeg erfare sist, men jeg har en god følelse av at Oslo Lions kommer til debutere i Telenorligaen bedre forberedt enn det Valhalla gjorde for to uker siden.

Bingobanden ligger på sin side på siste plass i Telenorligaen, og har fått en røff start på tilværelsen i førstedivisjon etter en solid vårsesong i divisjonen under. Først ble det et litt overraskende tap for Hurtigruta, før et kanskje mer forventet tap for Riddle forrige helg.

SLIK SPILLES RUNDE TRE AV OVERWATCH I TELENORLIGAEN

Vis mer

Kl 20:00: Oslo Lions - BingoBanden
Kl 20:00: Lithium - Washed Up
Kl 20:00: Bitfix - Hurtigruta
Kl 20:00: Nordavind - Riddle

Alle kampene spilles søndag 9. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

– Overgangen til førstedivisjon har vel gått som forventet de første kampene da vi har manglet to spillere fra forrige sesong. Men denne kampen stiller vi fulltallig i alle posisjoner, forteller Christoffer «linx» Lange.

Bingobanden er spådd til å måtte slåss for tilværelsen, og hadde nok helst sett at de tok poeng mot Hurtigruta. På papiret er det ikke veldig mange andre lag Bingobanden realistisk sett kan ta poeng fra. Oslo Lions kan være et, ifølge «linx».

– Poengene skal vi hente ved å overraske med sammensveisa lag iløpet av sesongen. Motstanderlaget skal være overkommelige denne runden. Jeg kjenner ikke noen av spillerne deres, men fra hva jeg har sett, så skal det være mulig å slå dem. Vi får se. Men muligheten er der om vi alle prestere på vårt beste, bedyrer «linx».

Siste fra forsiden