Sluttspill i Telenorliagen / Overwatch

Oslo Lions klare for finale etter overbevisende seier

Det startet jevnt, men løvene hadde etter hvert få problemer med å bekjempe BX3.

Det startet jevnt mellom Oslo Lions og BX3, men etter å ha blitt varme i fingrene, hadde Lions få problemer med å ta seg til finalen i vårsesongen.

Første runde, på kartet «Dorado», ble jevn. Både Oslo Lions og BX3 klarte å flytte «payloaden» helt i mål, og det måtte overtid til for å kåre en vinner. Med halvannet minutt mer enn BX3, kom Lions lenger i overtiden, og tok dermed første poeng.

På kart to, «Volskaya Industries», klarte BX3 å stoppe Lions i å ta det andre punktet, mens de selv klarte å ta begge punktene da de angrep, og utlignet stillingen til 1-1.

Oslo Lions hadde imidlertid få problemer på king of the hill-kartene «Lijiang Tower» og «Oasis», som enkelt vant begge 3-0.

Dermed ble sluttstillingen 3-1, og finaleplassen var sikret.

Se kampen i opptak på TV 2 Sumo her.

Som forventet

Espen Aateigen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

I Oslo Lions-leiren var det lite tegn til overraskelse over resultatet mot BX3, til tross for at laget ikke har spilt sammen på lenge.

– Kampen gikk som forventet, tross at vi ikke har «scrimmet» sammen på 3 måneder. Vi har utrolig mye individuelt talent, og det er dette som gjør at vi kan gjøre som vi gjør, sier Lions-spiller, Espen «Aateigen» Aateigen til Gamer.no rett etter kampslutt.

De to første kartene var jevnspilt, og det skyldes nok at samarbeidet Lions-spillerne mellom har blitt rustent i oppholdet, mener Aateigen.

– «Payload» og «Assault»-kart er mer taktikkbasert enn King of the hill (eller control point) er, så det at vi ikke har noe taktikk sammen lenger svekket oss nok en del på de to første kartene, forklarer support-spilleren.

– Bx3 gjorde mye bra, men de slet hardt med fokuseringa vår virket det som, legger han til.

Om det blir Epiphany Bolt eller The Gatekeepers i finalen, spiller ingen rolle for support-spilleren.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Vet egentlig ganske lite om hvordan begge lagene gjør det om dagen, så har egentlig ikke noe sterkere ønske på det ene laget enn det andre. For å fremdeles være best i Norge må vi kunne slå begge lagene uansett.

– Gjorde mye rett

BX3-trener, Sindre «Overtime» Stien synes laget hans gjorde mye bra, tross at det ble tap i semifinalen.

– I dagens kamp gjorde vi ekstremt mye rett. Ut av veto fikk vi en god del av de kartene vi har trent mye på og vi var veldig fornøyd med denne delen av kampen, sier Stien.

– Men nå er det jo en grunn til at halvparten av Lions har proffkontrakter. Etter at de fant et svar til Pharaen vår klarte vi aldri helt å komme tilbake, sier Stien.

BX3 får også skryt fra motstanderen for dagens innsats.

– Må få sagt at BX3 var mye sterkere i dag enn de har vært tidligere, skryter Aateigen.

Siste fra forsiden