Over 100 000 World of Warcraft-kontoer ble nettopp utestengt

Blizzard slår hardt ned på juks.

Mists of Pandaria er en stund siden.
Blizzard

World of Warcraft-spillere som har snikt seg til å bruke «bots» eller automatiserte hjelpemidler for å gjøre hverdagen i spillverdenen litt lettere, har i de fleste tilfeller alltid før eller siden møtt en «din konto er suspendert»-beskjed. Det skjedde også nylig, og i hopetall.

Samtalen mellom en GM og en spiller. (Bilde: mgur.com).

Ifølge en moderator i spillet har Blizzard suspendert over 100 000 spilkontoer som har benyttet seg av slike hjelpemiddel. Et skjermbilde av samtalen mellom spillmoderatoren og en spiller viser også at suspensjonen skal vare i 6måneder.

Blizzard utdyper litt på sitt forum.

– Vi har nylig handlet mot et stort antall World of Warcraft-kontoer som har benyttet seg av tredjepartsprogrammer som automatiserer spillingen, kjent som «bots». Vi har et fokus på å by på et rettferdig spillrom for alle i Wolrd of Warcraft, og kommer til å fortsette å handle mot de som bryter våre retningslinjer, er beskjeden.

Gjelder også «småjuksere»

Kotaku tror de fleste av de utestengte kontoene jukset i spiller-mot-spiller-kampene i Battlegrounds, men oppgir ingen kilde på dette. De påpeker også at «bots» ikke bare er de mest tydelige programmene som automatiserer alt, men også hjelpemidler som gjør slikt som DPS-rotasjoner i raid, eller som forenkler andre små prosesser i spillet.

– Dersom et program trykker på knapper for deg, har du brutt brukervilkårene våre, understreker samfunnsleder «Bashiok» på Twitter.

World of Warcraft holder fremdeles stand som bransjens ledende nettrollespill, selv om det nå er over 10 år siden det så dagens lys. Likevel er ikke spillet like stort som det en gang var. I begynnelsen av mai fortalte Blizzard at de har mistet 3 millioner brukere i løpet av de siste månedene, og at tallet for øyeblikket ligger på 7,1 millioner aktive. Med et slikt tall er det nok likevel lenge igjen til dørene inn til Azeroth lukkes.

Hva skjer dersom man setter en fersking til å spille spillet? Vi har svaret:
Slik gikk det da Jens Erik brynte seg på World of Warcraft for første gang »

Siste fra forsiden