Sluttspillet i Telenorligaen / Counter-Strike: GO

Overkjøring i sluttspillets første semifinale

Ingen tvil om hvem som fortjente finaleplassen mest av Temp.no og Labbedans'Vika.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK ENDTE SEMIFINALEN:

Vis mer


Train: 16 - 5 i favør Temp.no
Overpass: 16 - 1 i favør Temp.no

Fredag kveld var det endelig tid for at Telenorligaens sluttspill i Counter-Strike: GO kunne brake løs. I sluttspillets første semifinale hadde serievinner Temp.no bedt opp Labbedans'Vika til dans, og tok like gjerne føringen i oppgjøret fra start.

Hvilket lag Temp møter i finalen avgjøres lørdag kl. 11:00, i semifinalen mellom Nordic Warthogs og Celestial Gaming.

Overkjøring fra start

Semifinalen ble åpnet på Train, og det så ut til at Temp-spillerne hadde med seg en massiv selvtillit inn på togskinnene. Med hele tretten strake rundeseire var kampen så og si avgjort før lagene gikk til pause. Likevel klarte La'Vi å hente seg inn igjen, men det var for lite, og for sent.

Oppgjørets andre kamp tok sted på kartet Overpass. Temp-spillerne fikk frihet til å styre kampens tempo fra første skudd, noe som resulterte i seks kjappe rundeseire for serievinnerne. I syvende runde fikk imidlertid La'Vi-spiller Xa Van «Luis» Nguyen siktet inn sin AWP, som resulterte i tre drap og ett poeng på tavla.

Uheldigvis for Nguyen og resten av La'Vi ble det kun med det ene poenget, og Temp-spillerne kunne cruise inn til seier på meget overbevisende vis.

Temp avgjorde semifinalen med en komfortabel ledelse på 15 runder, og er dermed klare for Telenorligaens finale.

Harald «Rufus» Spjelkavik og resten av Temp viste muskler både i- og utenfor spillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Uheldig oppkjøring og manglende motivasjon

DISSE SPILTE FOR LA'VI:

Vis mer

Phu «Krazyfo» Pham
Kevin «Trakt» Håkonsen Jensaas
Xa Van «Luis» Nguyen
Lars «Tebri» Berglund
Jo «Joeyg» Guttulsrud

Før oppgjøret mot Temp uttalte La'Vi-spiller Xa Van «Luis» Nguyen seg til Gamer.no om den tøffe tiden laget har vært gjennom i oppkjøringen til sluttspillet. Nguyen bekrefter ovenfor Gamer.no at tapet var forventet.

– Det gikk som forventet. Vi spilte jo med to spillere vi aldri har spilt med før, så det ble litt annerledes. Det er det dessverre ikke så mye vi får gjort noe med. Det ble veldig stressende, i og med at både lagkaptein og en av spillerne droppet ut rett før sluttspillet, og vi måtte bare finne folk for å møte opp.

Xa Van «Luis» Nguyen og resten av La'Vi-spillerne har hatt en tøff oppkjøring til sluttspillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no
Les også
Norske «Rubino» med enorm bragd i millionturnering

Videre forteller Nguyen om tidspresset laget har følt på, i forbindelse med å finne reservespillere til sluttspillet. Selv mener han at det har vært en uheldig behandling av saken, og trekker inn trekningen av Norse som et eksempel.

– Det har vært et stort tidspress. Vi fikk vel en deadline på to timer til å finne nye spillere, så vi måtte bare registrere de første vi fant. I ettertid fikk vi oppdrevet andre spillere, men fikk ikke lov til å gjøre bytter i stallen. Selv skjønner vi ikke helt det prinsippet, i og med at Norse trakk seg kort tid før sluttspillet, og en helt ny lagoppstilling fikk tatt over plassen deres. Det var ingen som hørte etter med oss om det var greit for oss på forhånd av sluttspillet, sier han til Gamer.no.

Manglende motivasjon ble fort en stor faktor for La'Vi-spillerne, forteller Nguyen. Selv vurderte han å droppe ut av sluttspillet, men valgte å stille opp for å redde klubbens plass i Telenorligaens førstedivisjon.

– Jeg vurderte å droppe ut av sluttspillet selv. For å beholde plassen i Telenorligaens førstedivisjon måtte vi møte opp, men det var veldig lite motiverende å reie nedover for å tape. Resultatet hadde nok vært annerledes om vi hadde fått nok tid til å fikse spillerstallen. Jeg sier ikke at vi hadde vunnet, men vi hadde nok spilt veldig mye jevnere mot Temp.

Nytt av året er at vårens sluttspill spilles offline. La'Vi-spilleren synes det er positivt, og berømmer arrangørene for jobben de har lagt ned i det. Likevel forteller han at ting burde vært lagt mer til rette for lagene.

– Ut ifra det jeg har lest og hørt, er det jo tydelig at Telenorligaen har lagt ned en stor innsats for å arrangere sluttspillet. Selv hadde jeg foretrukket at hele arrangementet hadde vært hundre prosent klart på forhånd. To dager før start fikk vi beskjed om at vi måtte ha med eget utstyr, også ble det bytting av lokaler. Det føles litt useriøst, egentlig. For vår del føler vi også at vi har blitt litt feilbehandlet. Dersom vi kunne spilt på lørdag, hadde laglederen vår hatt mulighet til å være med også. Vi har gjort alt vi kan for å tilpasse oss til sluttspillet, men føler at vi ikke får så veldig mye tilbake for det, forteller han.

Håper at offline sluttspill kan bli et stort arrangement for norsk Counter-Strike fremover

DISSE SPILTE FOR TEMP:

Vis mer
Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Tony André «NiTo» Nilsen
Adam «Paint» Fjellum
Harald «Rufus» Spjelkavik
Les også
Nå skal Overwatch-landslaget velges

I motsetning til sin motstander i La'Vi, har lagleder i Temp, Anders «aNdz» Kjær ingenting å utsette på, når det kommer til sluttspillets arrangement.

Anders «aNdz» Kjær hadde all grunn til å smile etter kampen mot La'Vi
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg synes det er utelukkende positivt med et offline sluttspill. Det er ingenting negativt med det, og det ble annonsert i god tid. For min del er det mye prestisje i å vinne Telenorligaen, så jeg er villig til å tilpasse andre ting for å stille til arrangementet. Jeg hadde for eksempel jobbhelg denne helga, men fikk ordna meg fri for å delta, forteller han til Gamer.no.

– At sluttspillet arrangeres offline gjør hele opplegget mye bedre. Det skaper en ordentlig greie å satse mot for alle lagene. Etter hvert håper jeg det kan bli en tradisjon at man stiller til et sluttspill som dette, og at det blir en stor greie for norsk Counter-Strike.

Med en såpass overbevisende seier i semifinalen, kan serievinnerne i Temp for alvor sikte seg inn på seriemesterskapet. Kjærs ønskemotstander i finalen er Nordic Warthogs, men han innrømmer at han er usikker på hvem som stikker av med seieren i sluttspillets andre semifinale.

– Jeg er veldig usikker på den andre semifinalen. Nordic Warthogs er kanskje de beste på papiret, men jeg tror ikke nødvendigvis at stemninga er den beste i den leieren akkurat nå. Derfor tror jeg at Celestial kan gjøre det bra. Nå vet jeg ikke hvordan de presterer på LAN, men jeg tror det fort kan ende opp med at Celestial-gutta tar seieren.

– For vår del har jeg mest lyst til å møte Nordic Warthogs. Vi slo de komfortabelt i ligaen, og de spiller på sine individuelle ferdigheter. Greia er at vi er fem spillere som er bedre enn dem på et individuelt nivå, så det er nok lettere å spille mot et sånt lag, enn mot Celestial. Deres spillere har spilt mer sammen, og er kanskje mer kyniske og samspilte. De gir ikke vekk muligheter like lett som Warthogs-gutta, forteller han til Gamer.no.

Avslutningsvis kan Kjær forsikre alle Temp-tilhengere om at laget er selvsikre på seier i sluttspillet.

– Jeg er like selvsikker som før, om ikke mer, på at vi vinner uansett hvem vi møter. Vi vet akkurat hva vi går til.

Siste fra forsiden