Overnaturlig mystikk i Gray Matter

Her er litt info om Gray Matter, det neste spillet fra skaperen av Gabriel Knight. I tillegg har vi de første detaljene om et nytt middelaldereventyr fra Spania.

Gray Matter er det neste spillet fra Jane Jensen, som blant annet har de suverene eventyrspillene i Gabriel Knight-serien på samvittigheten. Nå har utgiver Anaconda fortalt litt om historien i spillet, og som Jensens tidligere spill, blandes kløktig detektivarbeid med overnaturlige mysterier.

Konseptbilde fra Gray Matter

Historien omhandler Dr. David Styles, en neurobiolog som for noen år tilbake opplevde at konen hans ble drept i en grufull ulykke. Etter dette har han brukt mesteparten av tiden sin i en dunkel gammel herregård i Storbritannia. Spillets andre hovedperson er den amerikanske studenten Samantha Everett, som ved det som ser ut som en tilfeldighet ender opp som doktorens assistent.

Samanthas første oppdrag er å finne villige testobjekter for Dr. Styles sin hjerneforskning, og til å begynne med går ting helt greit. Etter hvert begynner det imidlertid å skje uforklarlige uhell, samtidig som Dr. Styles plutselig opplever å bli besøkt av ånden til sin avdøde kone. Nå må Samantha og Dr. Styles samarbeide for å finne ut hva som skjer.

Spilleren får kontrollere begge hovedpersonene, som hver har sin egen tilnærming til det som skjer. Dr. Styles er en vitenskapsmann, og bruker derfor vitenskapelige metoder for å nå målene sine, mens Samantha blant annet må utnytte seg av sin kunnskap om scenemagi for å få svarene hun er ute etter.

Gray Matter utvikles av ungarske Tonuzaba Entertainment, under Jane Jensens ledelse, og skal etter planen lanseres i løpet av fjerde kvartal 2007. Neste år får vi dessuten et annet spennende eventyr; den tyske utgiveren Crimson Cow (som nylig sikret seg utgivelsesrettighetene til A Vampyre Story) har nemlig kunngjort The Abbey, fra spanske Alcachofa Soft.

The Abbey, som tydeligvis er inspirert av Rosenes Navn, er et pek-og-klikk eventyr som foregår i et gammelt kloster. Inkvisitøren Leonardo (og assistenten hans, Bruno) har blitt tilkalt for å løse en serie groteske mord, og det viser seg raskt at de har litt av en jobb foran seg.

Crimson Cow forteller at spillet kommer med en involverende historie og filmatisk presentasjon, og at vi får en rekke teknologiske og grafiske innovasjoner. Spillet skal visstnok tilby en helt ny gameplayopplevelse, og Crimson Cow forteller at det er det mest omfattende eventyrspillprosjektet noensinne igangsatt i Spania.

Siste fra forsiden