Overwatch har nå over 30 millioner spillere

Blizzards samarbeidsskyter raser forbi nok en milepæl.

Blizzard

Mindre enn ett år etter lanseringen av Overwatch har skytespillet nådd over 30 millioner registrerte spillere. Det kunngjorde Blizzard nylig via Twitter:

27. januar meldte selskapet at spillertallet oversteg 25 millioner, så i løpet av kun tre måneder har ytterligere fem millioner spillere flokket til Overwatch.

Blizzard har riktignok ikke delt en grundig gjennomgang av statistikken, så hvor mange av de nye spillerne som for eksempel kun deltok under en av spillets gratishelger er uvisst. Ei vet vi heller noe om fordelingen mellom de tre plattformene – PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Populært skytespill

I Overwatch konkurrerer to lag på seks spillere mot hverandre om å oppnå forskjellige mål, avhengig av spillmodusen. Spillere velger mellom over 20 spillbare figurer, som alle har sine unike våpen, gjenstander og egenskaper, og som fyller forskjellige roller i laget.

Overwatch nyter stor popularitet blant spillere.
Blizzard

Spillet snuste på toppkarakter i vår anmeldelse, og skribent Gøran Solbakken roste spillets personlighet, stil og variasjon:

– Det mest imponerende med Overwatch er hvor gjennomtenkt og vellaget alle de ulike enkeltdelene av spillet er, og hvor godt de fungerer sammen. Det er lite som føles overflødig eller unødvendig, og man får alltid akkurat det man trenger til enhver tid, skrev han den gang.

De solide mekanikkene og spennende kampene har selvfølgelig en del av æren for skytespillets stadig økende popularitet, men mye skyldes også Blizzards iherdige innsats for å rekruttere nye spillere og samtidig holde på den eksisterende fanbasen.

Siden lansering i mai 2016 har skytespillet blant annet fått diverse gratis ekstrainnhold, som nye figurer, brett, spillmoduser og en haug med kosmetiske gjenstander. Utvikleren holder også jevnlige Overwatch-begivenheter, med nye moduser og annen moro for fansen.

Overwatch-juksemaker må betale 73 millioner kroner til Blizzard.
Tysk selskap ble dømt for å selge juksetjenester »

Siste fra forsiden