Overwatch selger rosa Mercy-kostyme for å støtte kampen mot brystkreft

Blizzard donerer 100 prosent av fortjenesten til forskning.

Blizzard sparket denne uken i gang en kampanje ved navn Pink Mercy, som skal samle inn penger til forskning på brystkreft. Frem til 21. mai selger utvikleren både digitale og fysiske Overwatch-relaterte gjenstander, og 100 prosent av det Blizzard tjener går til Breast Cancer Research Foundation:

Overwatch-teamet ønsker å utgjøre en forskjell i kampen mot brystkreft. (Video: Blizzard)

– Bystkreft er den vanligste formen for kreft som påvirker kvinner over hele verden. Mange av oss i Overwatch-teamet har venner og familie som har blitt påvirket av denne grusomme sykdommen. Vi har bestemt oss for å samarbeide med Breast Cancer Research Foundation for å prøve å utgjøre en forskjell, forklarer Overwatch-sjef Jeff Kaplan.

Spillere som ønsker å støtte kampanjen kan plukke opp et rosa kostyme for Mercy – ganske enkelt kalt Pink Mercy – for 15 dollar. Som Blizzard forteller er den bevingede Overwatch-heltinnen et symbol på det å hjelpe andre, og derfor var det naturlig å fokusere på nettopp henne.

For de som ikke eier spillet, eller som ønsker å gi mer, kan kjøpe seg en fysisk t-skjorte med en rosa Mercy som motiv. Denne koster i utgangspunktet 30 dollar, men å få sendt den utenfor USAs grenser er ikke spesielt billig.

Alternativt har Blizzard lansert en rekke kosmetiske Overwatch-gjenstander for å skape bevissthet rundt brystkreft. Disse låser man opp ved å logge seg på spillet i løpet av kampanjen, og ved å se på utvalgte Twitch-sendinger. Du kan lese mer om hvordan dette fungerer på Overwatchs nettsider.

Siste fra forsiden